Noms amb veu pròpia... amb veu de dona...


Dos noms han irromput amb força aquesta setmana, dos noms femenins...
Dues maneres de fer les coses, en les quals hi veig certs paral•lelismes... i vosaltres?

No és casualitat, que Primavera sigui un nom de dona. És l’estació de l’any on la vida cobra protagonisme, s’obre de nou camí i reneix, un cop més, desprès de la letargia hivernal. Acabada d’estrenar fa tot just unes poques hores i encara un xic desdibuixada, ràpid s’afanya en engalanar-se i mostrar-nos els seus millors vestits de colors ben vius i vistosos.
I és que, com sabem tots: La primavera, la sang altera!

L’hem vist altres cops abans i sabem com actua, quin és el seu tarannà...

La seva veu se sent, es fa escoltar... i l’escoltem...

L’hivern, malgrat intenti fer-se veure, queda darrera... a cada pas d’ella... ell, més lluny, més petit, amb menys força i menys recursos...

Ella, en canvi, amb el cap ben alt i la força que la caracteritza, avança amb empenta segura de sí mateixa... com ha fet sempre, com ha de fer i com ha de ser...

L’hivern, i tot allò que l’envolta: la foscor, la poca llum, les boires... haurien d’entendre que no tenen raó de ser hores d’ara. El seu regnat s’ha acabat, ha arribat la seva fi...

Ara és hora d’obrir les finestres ben obertes. De bat a bat, i deixar que entri l’aire fresc... de la primavera!!!

Dos noms han irromput amb força aquesta setmana... dos noms femenins... Dues maneres de fer les coses, en les quals hi veig certs paral·lelismes: Primavera i Mònica Terribas.

* * *

N'hi ha, que a la Sra. Terribas, li han referit tota mena d'improperis que, per fora de to i per inqüalificables, no cal repetir aquí. N'hi ha que no saben estar al seu lloc. N'hi ha que no saben tenir la boca tancada.
I és que "De porc i de senyor se n'ha de venir de mena".

Des d’aquí, el meu suport total, per a la directora de TV3, Mònica Terribas, per la tasca realitzada en l’entrevista al President Montilla i per la seva professionalitat i rigor periodístic. 

* * *

Si us plau!
No deixeu de llegir el magnífic post de la Rita, del bloc: La meva illa roja.
Merci Rita!



32 comentaris:

Garbí24 ha dit...

Fins i tot crec que la Terribas li haurà anat bé la critica, aixi haurà pogut valorar si realment va ben servida...;)
I demà li toca el presi... A veure ara amb que surten.
Una gran profesional, una gran dona i si va malfo..... es ben bé perquè vol.

rebaixes ha dit...

... i que tingueu un bon dia de Primavera totes les Primaveres portadores de la vida.Anton.

Carme R. ha dit...

Crec que va fer una senyora entrevista la Terribas, es una gran profesional i l' entrevistat no va saber estar a l' altura del seu càrrec, en fí , sort que ja tenim la primavera aqui i ens alegrará (espero) una mica els dies!!
Bon diumengeeee!

jo artin au ha dit...

L'entrevista la vaig escoltar... fins que després de varies al·lusions a "ben segur que haurem comés errors" -context: última nevada i altres- ...en concret, però, no en va esmentar cap ni un d'error, potser els va dir després.
Que els humans, en una funció i en una altra cometem errors ja ho sabem, i per pròpia experiència; però sinó tracto d'identificar-los i finalment acceptar-los (cosa sovint la més difícil)els errors s'enquisten, sovint aquests tumors són malignes.
Quant a Primavera, que tant m'agrada sobre el fons de les altres estacions i els seus canvis, espero que sigui mirall, d'aquesta gran professional i que tampoc ella s'eternitzi.

La meva il·lusió -molt conscient que només és això, una il·lusió, òptica- que els serveis públics ho fossin de veritat, públics, i no partidistes del govern de torn.
Una abraçada se't nota molt saludable.

Jordi Cirach ha dit...

També donc el meu suport aquesta tros de entrevistadora Mónica Terribes, ( que podríem dir-li la dóna primavera per la seva innata condició periodística). Per una setmana que se n'ha sentit molt a parlar d'ella!

Una abraçada!

L'imperdible de ℓ'Àηimα

>Jordi Cirach

Rita ha dit...

Una feliç entrada i millor estada en aquesta primavera i tot el meu suport a la senyorassa Terribas, tal com deixo clar en el meu darrer apunt.
Petons, maca!

fanal blau ha dit...

-assumpta- ja ha arribat!!! :)
M'apunto al suport a la Terribas, una bona professional!

una abraçada guapa i molt bon cap de setmana!

Ferran Porta ha dit...

Vaig tenir la Terribas a classe, quan estudiava periodisme. M'encanta, en general, com a entrevistadora: és dura però s'ho pot permetre, perquè està preparada; sap amb qui parla i de què parla.

Els improperis de l'alt càrrec polític eren vergonyosos (és cert que ha dimitit, o no ho he llegit bé?).

Ah, sí, avui plou i el cel és ben negre, però... visca la primavera!

Striper ha dit...

Jo també li dono el meu suport, trobo inamisibles las critiques que ha rebut.

zel ha dit...

A mi també m'agrada molt, que sap picar bé, fort i amb elegància...
La primavera? Encara no la sento...

Petons!

Anònim ha dit...

EP..ES NOTA QUE NO PATIU D'ALERGIES¡.
SOLIDARITAT ABSOLUTA...QUINA COLLA DE TANOQUES PREPOTENS. I AQUEST IMPRESENTABLE DEL BARRI DE SAN MARTI,PATADA AL C...SISPLAU¡
JUGANT AMB BCN.

Clara ha dit...

Bona entrada a la primavera!:)

Mireia ha dit...

La primavera encara no la noto, ni pel que fa a l'impuls suggestiu-emocional ni per la temperatura!

Sobre la polèmica de la Terribas no puc parlar perquè no vaig veure l'entrevista, però m'adhereixo a tot allò que sigui defensar la llibertat-independència dels mitjans públics.

Elfreelang ha dit...

Una senyora primavera va entrevistar un avorrit senyor hivern!!! Molt bon escrit assumpta...la Rita ja l'he llegit...de porcs i de senyors s'ha de venir de mena, quanta raó!

sànset i utnoa ha dit...

Podem començar a aparcar la jaqueta i a traure les auvarques! Ja en tenim tots unes ganes!

Sobre el que li van dir a la M- Terribas: aquell qui la desqualificat d’aquestes maneres s’ha desqualificat ben solet. La llàstima és que impresentables d’aquesta “calanya” tinguin un racó –ben extens- a la vida política del nostre país.


*Sànset*

Sergi ha dit...

Ja vaig llegir la Rita, però et puc dir el mateix aquí. La Terribas és una professional, i una dona amb dos pebrots més grans que qualsevol porc disfressat de senyor. Sembla que no tenen prou amb que el president es posi en ridícul (senyal que ho és), que també s'hi volen posar tot el seu gabinet, per no ser menys. Allà ells. Si no tenien prou clar que tenen les de perdre, potser ara ja comencin a fer les maletes. Llàstima que no sé si hi ha cap opció massa millor pel govern.

I així com defenso la Terribas, et diré que la primavera es podria esperar una estona més a arribar, no sé, un o dos anys. Jo ja tinc la sang prou alterada, i m'agrada tant anar amb jerseis calentons...

Joana ha dit...

Per què molesta tant en aquest país que es parli clar i amb coneixement?
I els que mal parlen queden en evidència. No sé qui és el ....en fi, no val la pena repetir-ho.
Bona setmana assumpta i benvinguda la primavera...jo he pintat la casa de colors :)))

rits ha dit...

doncs si benvinguda la primavera!!! jo ja l'he assaborit en forma de cap de setmana a la muntanya!!!! malgrat ja torni a ploure!

I si, la Terribas, una gran dona i una gran professional!!! A mi em va agradar molt l'entrevista, parlant del què calia parlar.

kweilan ha dit...

He estat fóra i tot just me n'assabento ara d'aquesta polèmica. Bé per la Terribas i bé per aquesta primavera que ja és guanyadora com tu dius per damunt de l'hivern. Bona setmana,-assumpta-!!

M. Antònia ha dit...

Bé per la Terribas, un periodista ha de ser no polític o que no es noti, per això les preguntes han de ser fredes, tal com molta gent pensa.
L'anònim, ja es nota que ho és, els que insulten gratuitament s'amaguen, no saben criticar, ser incissius, sols agressius. Per què?

Maria Rosa Ferré ha dit...

Hola Assumpta, gràcies per les teves paraules al meu blog, a l'entrada del pastor, que, efectivament son molt certes. Vaig conèixer personalment aquest pastor, aquest mateix mes de març a Mallorca i m'hi vaig acostar per parlar amb ell i conèixer de prop les seves inquietuts. Parlar amb la gent senzilla, es una altre forma de cultivar-se ja que ells no necessiten gaire per viure i son verdaderament feliços fent el que fan. Son d'admirar. Ahir, vaig pensar amb tu, ja que vaig passar per Tàrrega. Venia de forès (un poblet al capdamunt d'un turó on "Déu i va perdre l'espardenya" com se sol dir. Vaig fer fotos pero el dia no acompanyaba. Vaig veure l'estació i vaig pensar en les teves fotos de la neu quan marxabes a treballar. Gràcies per desitjar-me una bona setmana, que ho serà, ja que estarà plena de música de concerts i aixó omple i molt. Una abraçada.

Núr ha dit...

Ains... La primavera... No és la meva època preferida, però m'agrada força perquè és més agradable que el calorós estiu, però sempre comença amb aquest estira i arronsa de temps canviant, un inici desdibuixat entre hivern i primavera.

Em sembla increïble tot el que s'ha dit sobre la Terribes! Sempre he pensat que és una dona com n'hi ha poques, que diu les coses clares i que s'ha fet un nom, malgrat les dificultats que ha patit. Tot el meu suport també per a ella! :D

La Meva Perdició ha dit...

Els polítics que no entenguin quina és la funció dels periodistes, i la dels humoristes crítics, no mereixen estar en política. Potser estan massa acostumats a que no se'ls qüestioni. Quan el pardal aquest, fa un comentari d'aquest tipus, només es desacredita ell mateix. Terribes no te res que demostrar a aquestes alçades. Una professional excel·lent, brillant, entre molta mediocritat. Admiro el seu posat desafiant, i és patètic contestar amb tan poca classe si ets sents intimidat per les seves preguntes. Jo més que amb la primavera, l'associo a un vendaval refrescant, que neteja i aireja l'ambient enrarit. ^_^

Violeta ha dit...

Caram, Assumpta, quin canvi d'imatge el teu raconet!

Si és que en aquest món hi ha d'haver de tot, que si no seria tot prou avorrit, oi? En fi.

Una abraçada ben forta i petons primaverals i encrossats.

Eulàlia ha dit...

ei, i és que les "femines" no deixem a ningú indiferent!

salut!

Cris (V/N) ha dit...

Vinc de ca la Rita, i teniu tota la raó, amunt la Terribas :) petons reina!!

Eva ha dit...

...mmmmm....primavera... es desperten tantes coses...
Salut!!!

Joana ha dit...

Una feliç entrada en aquesta primavera.
Salutacions
Joana

Assumpta ha dit...

Gràcies per l'enllaç!! Vaig a escoltar la Terribas!! :-))

Clara ha dit...

Ara que ho he viscut.. et dic que vagis a Granada tan aviat com puguis!!!!!!! Impressionant..:)

Rafel ha dit...

La primavera i la Mònica han estat dues grans alenades davant els avorrits hiverns ( com a mínim un dels dos ), tot i que per València han hagut tronades ben passades Les Falles.

assumpta ha dit...

MERCI A TOTS(ES) I CADASCÚ DE VOSALTRES PELS VOSTRES COMENTARIS!!!

I SOBRETOT TINGEU A BÉ DISCULPAR EL RETARD EN AQUEST AGRAÏMENT, NO M'HA ESTAT POSSIBLE DE FER-HO ABANS, COM TAMPOC DE PODER VISITAR ELS VOSTRES BLOCS NI PUBLICAR.
ESPERO MICA A MICA, POSAR-ME AL DIA.

GRÀCIES PER SER-HI!
MIL PETONS!
;)))