bunyols

En qüestió de temps, de temps per a fer totes les coses que necessito, vaig més justa que un pany de cop.

El metge va dir-me dies enrera: “Prenguis les coses amb més calma” (hihihi, em sembla un “chist”, pitjor que els d’en montilla), però no en sé, ni en sabré mai. Hi ha gent que mentre és a la feina aprofita bé el temps. Es pot connectar a internet, pot comentar als blocs o fins i tot fer-se un post. N’hi ha que parlen amb els amics, o aprofiten per anar a comprar quatre coses o poden desplegar-se la premsa damunt la taula.
D’això... si és aquest el vostre cas i a la vostra feina fa falta algú (que ho dubto), que m’ho faci saber i amb molt de gust li remetré un c.v. al vostre cap de recursos humans.

Els caps de setmana, poso ordre a tot el meu petit món que durant la setmana s’ha anat mig desmanegant d’aquí i d’allà. Escombro, frego, faig vidres (si cal), trec la pols, poso noséquantes rentadores, plego noséquanta roba, planxo muntanyes de roba que m’esfereeixo només de veure, vaig a comprar, cuino, cuino, cuino i mil petites coses més que cadascuna requereix el seu temps. De vegades sembla que tinc més braços que la devesa Shakti!!!

Avui, per exemple, com som en temps de quaresma he volgut fer bunyols. Sí, ja sé que s’han de menjar dimecres o divendres i avui és diumenge. I què?
Si no els faig avui, ja no els podré fer. No m’han quedat perfectes, però són prou bons (hauria d’haver deixat reposar la massa, mitja horeta més). I comprar-los, ho sento per les pastisseries i forns, però no m’hi veuran comprant-ne. No em rota! els trobo caríssims!

Ara, mentre us vaig seguint pels blocs, entre comentari i comentari remeno les llenties i endreço roba (o potser ho faig a l’inrevés, aaagggg! ja no ho sé).

El que aprofito per dir, és que publicaré un cop per setmana tan aquí com al secrets compartits. Em restaran moltes coses al tinter, ho sé i em sabrà greu. Però fins que el senyor de les boles (de la 6/49 i la primitiva, s’entén), no em faci el favor d’extreure el mateixos números que tinc a les butlletes que hi ha a l’exterior de la nevera no farem gran cosa més. Ves, que li costa a ell? però no. Els meus missatges de súplica a ell no li arriben mai. Que hi farem! Seguiré donant-li la tabarra amb missatges subliminals o no.

De moment, avui bunyols. Que, com he dit més amunt, potser no són perfectes però estan molt bons. No pas com els que fan cada dia (no només per quaresma) els nostres polítics, que són indigestos i ens els hem de menjar per força.

I ara n’hi ha que es gasten diners en murals publicitaris dient no sé què de Gent Seriosa... i a mi em fan venir el riure hihihi. Un altre “chist” dolent, però dolent de debò! Quasi tant com els seus bunyols.


* * *


Recepta:
Segur que aquesta no és l'autèntica recepta dels "Bunyols de Quaresma". Que em perdonin els entesos!!!, però és ràpida i molt, molt fàcil de fer.

En un bol:
Poseu llet i afegiu-hi 1 ou, la ratlladura d'una llimona, tres cullerades de sucre, 1 polsim de sal, 1/2 sobre de llevadura royal, (matafaluga i canyella opcional) i farina. Remenar bé. Deixar reposar 2h. la massa.
Desprès a fer-los i bon profit!!!

46 comentaris:

Garbí24 ha dit...

Ostres encara no hem perdut els quilos dels turrons i ra ja venen els bunyols...mare meva. Vigila no posis les llenties a l'armari i que hi hagi sort amb les boles del senyor de la loteria.

Jordi Guerola ha dit...

nyam nyam, jo que havia berenat una barreta d`eixes de fibra. :(

Frannia ha dit...

Tenen molt bona pinta aquests bunyols. Jo avui també m'he passat amb les postres; no em convé apuntar la recepta :)

kika ha dit...

quina manera de girar depressa!!!
quantes coses en un blog!!!
això si que és un no parar!
també les faig les coses així jo a vegades, i em satisfà.
però avui no t'envejo gens: he passat el cap de setmana de descans ... tot ha quedat per fer, i em sento bé! :-)

Maria Rosa Ferré ha dit...

Estimada Assumpte, ets increible. M'agrada la gent amb humor. Jo crec que la majoria de dones ens veurem reflexades amb les teves paraules de super women de cap de setmana. No creguis que tothom pot accedir lliurament a blogs i webs durant la feina. Jo no puc, per això aprofito els vespres i els caps de setmana, entre planxa i planxa i entre netejar vidres i posar màquines. Per tant solidaritat absoluta. Si no treus el cap sovint, espero saber alguna cosa de tu, perque m'agraden els teus comentaris y admiro molt el teu blog. Una abraçada i descasa que demà tornam-hi !!

Agnès Setrill. ha dit...

Fa mig any, almenys que a casa no s'ha netejat un vidre!
I es que el dia que em proposo fer-los, miro el temps i sempre diu " Demà plourà, o possiblement pluvisquejarà "...i mira, ja tinc excusa, i lo millor és que la previsió acaba sent certa!
El dia que faci bo, hauré de córrer, perquè s'hi veurà tota la merda!
Hehe! I això ni és un "xist" ni em farà cap gràcia!

Agnès Setrill. ha dit...

Tot ho fas igual?

Cap de setmana concentradíssim de feines domèstiques, recepta de bunyols, acudits de política,...
I tot en un bon post!

Ets l'hòstia! (Això és un afalac, eh?!)

MARIA ha dit...

Assumpta, no sé si els teus bunyols de quaresma seran els millors del món, però ets estupenda escrivint. Ho fas mooollttt bé. En saps, tens xispa, tendresa, humor...Sobretot que no et falli mai l'humor! Compte amb les llenties, en quan bades se't socarren.

Ma-Poc ha dit...

Quina bona pinta!!! Nyam, nyam! :)

sargantana ha dit...

vinga dons...seu una estona..prenem un te o un cafe amb un brunyol i posem els blogs al dia...
un peto molt gran

fanal blau ha dit...

doncs goig en fan! mira que jo sense ser llaminera,me n'han vingut ganes de tastar-ne un!

que tinguis un començament de setmana tranquil, assumpta!

Carme Rosanas ha dit...

M'encanten els bunyols, Assumpta!

Em sembla que aprofitant que aquest s no engreixen, te n'agafaré un bon grapat! :)

Bona setmana!

Mon ha dit...

Que dic jo....quan dius que venim a berenar?

Ferran Porta ha dit...

Aitx, quins bunyols, per favoooooor! A mi que m'encanten, i en aquestes terres germàniques poc que en tenen, d'aquests delicatessen! (sort que en tenen d'altres).

Portem unes vides en general molt atrafegades, trobo. Pren-t'ho amb calma, Assumpta!

... i bona setmana!

Assumpta ha dit...

Oooooh bunyols!! bunyols!!... He llegit a la meva barra lateral que havies actualitzat el blog i posava la paraula "BUNYOLS" i he vingut pitant :-DD

Això de que els bunyols de quaresma hagin de ser dimecres i divendres sempre ho he trobat una autèntica burrada (dit sigui amb tot el respecte) però, vols dir que això no s'ho van inventar els forners o els pastissers per repartir-se bé els dies de feina?

Jo MAI compro bunyols de quaresma en divendres perquè, per mi, justament els divendres de quaresma no són dia de "capritxets" sinó dia de ser una mica més austers... per tant aplaudeixo la teva iniciativa i declaro solemnement que, a partir d'avui, 21 de febrer de 2010 els bunyols es fan i es mengen en diumenge, que per alguna cosa és festa!! :-DD

Noa ha dit...

M'encanten els bunyols !!! A mi m'ha donat per fer une pa de pessic amb pinyons!
Fa temps que no faig bunyols :)
Vinga relaxa't una miqueta Assumpta!

kweilan ha dit...

M'agraden moltíssim i aquests per sé que dius que no t'han sortit massa bé, fan una pinta boníssima. Bona setmana!

Sergi ha dit...

Mira, ens donaràs poca feina a comentar. Que nooooo, a veure si la situació millora una mica i pots relaxar-te, dona. Ja sabem que no et saps estar a casa sense fer res, però un descanset de tant en tant tampoc no va malament.

M'he quedat amb les ganes de menjar bunyols, així que ets molt mala persona d'ensenyar-me'ls. Mira que no m'hi esforço mai, però mira, aquest any vaig tenir un antull (estaré embarassat?), però no n'he comprat. Perquè de fer-ne ja no en parlem. Això us ho deixo pels que en sabeu.

Gabriel ha dit...

A vegades la nostre vida, entre setmana es desmanega, i per això cal trobar pauses i descans per recompondre's de nou.
Ànims! I que no et falti mai l'energia però saber descansar/desconnectar també va molt bé.
Per cert, els bunyols fan molt bona pinta...

Eli ha dit...

Ummm.. tenen una pinta..........
Aquests són de regim oi???? (un altre chist!ji,ji,ji):-D

Montse ha dit...

No saps com t'entenc!!!!!

jo també m'estic plantejant això de fer un o dos apunts setmanals i prou, perquè és que no dono l'abast, noia! i més ara que tinc la R. de baixa, ja fa un mes i mig... i vaig boja amb la casa i tot plegat.

El dia que vulguis jo et deixo venir a treure la pols i fregar vidres i vinc a planxar-te la roba (és el que més m'agrada de la casa).. fet?

Un canvi equilibrat, eh?

Els bunyols fan una pintaaaaaaaaaaaaaa!!!!! nyammmmmmmm

sànset i utnoa ha dit...

S'acosta l'època dels bunyols, una bona època.

Sobre això de la loteria, no et preocupis que no estàs sola en la teva "periòdica frustració". Jo estic igual. No hi ha manera, ni d'un miserable reintegrament.

Al final no jugaré i hi guanyaré dos euros cada setmana...


*Sànset*

Mercè ha dit...

Mare meva, quina gana que m'acaba d'entrar... Tenen molt bona pinta!
No t'agobies en excés -ets de les meves-, i encara que només siga 1 cop per setmana no deixes d'escriure.
Un "chist" ("acudido" en castellà, doncs) per a tu:
Els madrilenys quan vénen per falles ací a València i compren bunyols (pensant que són calamars) es queixen perquè diuen que els han enganyat, perquè no troben el calamar enlloc i diuen "es que todo es pasta!".

Molts petonets.

GEMMA ha dit...

Ei assumpta, potser els provo de fer! Escriguis quan escriguis aquí estaré per llegir-te. Salut pastissera!

Blaudemar ha dit...

Tenen una "pinta" boníssima!!!!
L'important és que no et "perdis",i ni que sigui poc vagis actualitzant!
Un petó!

Eva ha dit...

mmmmm.... quina bona pinta....
Salut!!!

llum ha dit...

Assumpta , m'he sentit taaaaaaaan identificada amb això de tenir més braços que la deessa Shakti o com es digui! A vegades em sorprenc a mí mateixa en veure la capacitat de rendibilitzar el meu temps al màxim. Però estic d'acord amb tú que no hi ha hores per tot el que ens agrada fer. I jo, com tú, espero que el de les boles li doni per treure els meus números. Que hi farem. Un petó.
( I guarda'm un bunyolet d'aquests, que tenen una pinta boníssima!)

rits ha dit...

mmmm, quina salivera. Fa uns dies, una altra blocaire també en va parlar, i fa dies que somio amb bunyols. A veure si m'animo a fer la teva recepta,....xò quanta llet i farina poses?

Fes tranquil·la el que hagis de fer, sense estessar-te. Aquí estarem i t'anirem seguint!

Una abraçada ben forta

hugo ha dit...

Hola Assumpta:

Lamento no ser-hi a prop de Tárrega, perque aquests bunyols passarien de virtuals a reals, comestibles i berenables... es clar, si tu vols invitar-me.

Assumpta, tens desde ahir un mail meu amb sorpresa de premi, ja em diras alguna cosa.
salut,
hugo

wizard ha dit...

Els menjarem sota un roure a la nit i una taça de xocolata calenta

Esther del Campo ha dit...

ooooh! Què bons els bunyols...!!! Doncs ara a casa tenim rosquilles amb sucre glass amb pell de llimona del llimoner que tenim al nostre pati... :P

Em quedo amb els teus bunyols i no els dels polítics en general.
Bon profit i bona setmana! :D Petons!

sànset i utnoa ha dit...

Nena quines ganes de bunyols! fan una pinta...

a veure si m'animo amb la teva recepta!

utnoa

....... . ... . .... .. ... ... ... . . .. M or S e . . . . ha dit...

Per l'amor de deu quina famada!!!!!!!!!! una abraçada assumpta

Anònim ha dit...

Y encima haciendo buñuelos, pero que buenos. Yo siempre he pensado que el dia deberia tener mas horas, pero no para trabajar mas, sino para poder disfrutar de estos pequeños placeres que nos llenan la vida. Assumpta, yo sacrificaria la plancha en vez de tu blog, sigue mis consejos. Un beso, guapa!
Antonia

Clara ha dit...

Doncs.. fan molt bona pinta! No n'he fet mai.. no sóc gaire bona cuinera, però potser ho provo!

jajaj a veure què surt..

Anònim ha dit...

la cocina para mí es como la boca del lobo..

Carme R. ha dit...

Assumpta!! Gràcies wapa, estic nerviosa, em fá una mica de yuyu, pèro a la vegada em fa molta il.lusió poder pujar a un helicòpter, si surt bé alguna foto ja la posaré al blog. Bon cap de setmana!

Carme R. ha dit...

Ostres, que avui he fet els bunyols i per lleparse els dits!!!!

jo artin au ha dit...

Si publicar un cop per setmana contribueix a la teva calma -jo tiro més pel costat de la recomanació mèdica, què hi farem- perfecte.
Els bunyols, quina pinta; mmmmm!!

gominola ha dit...

Tens tota la raó ,no cal que els bunyols siguin perfectes per a ser bons...
Només que siguin bons ja ni ha prou.
La meva àvia també en fa i li quden molt bons...
adeu
GOMINOLA

assumpta ha dit...

GARBI, I espera’t que en quatre dies... ja tindrem aquí la coca de sant joan! Felicitaaaats! Ah! que encara falta? Bé, doncs m’espero una mica, però en quatre dies la tenim aquí, segur. Hihihi. Petons. ;)

ESTONETES, N’hi ha de barretes de fibra que estan prou bé. Però mira... em quedo amb els bunyols! Petons. ;)

FRANNIA, Dóna, un dia és un dia, i sinó, agafa d’aquests virtuals que no engreixen gens ni mica!!! Petons. ;)

KIKA, M’alegro que el cap de setmana passat, l’haguèssis pogut gaudir força i amb tranquil•litat! Les presses, lamentablement, sempre tornen encara que no les cridem, oi? Petons. ;)

MA ROSA, Intentem agafar-nos la vida amb bon humor, oi? Encara que de vegades algú s’entossudeixi amb voler-nos-el canviar. Aquesta tarda ja torno a estar de marató, i tu? hihihi. Petons. ;)

AGNÉS S. Els vidres de casa, no et dic com estan aquests dies... però avui: no toca!, hihihi. // Reconec que sempre vaig com un fuet. Hauria d’estar feta un secall, com anys enrera... però ara ni així m’aprimo!!! Petons. ;)

MARIA, Hihihi! Et van xiular les orelles???? Una de les vegades que vaig anar a “controlar” les llenties, s’estaven quedant gairebé sense aigua! I dic mira la Maria, igual em veu pel forat del pany!!!. No es poden fer 28 milions de coses alhora!!! Petons. ;)

MA-POC, Agafen uns quants més, que aquest no “caduquen” i demà en tornaré a fer!!!. Petons. ;)

SARGANTANA, És veritat, m’has fet recordar que a l’empordà en dieu bruyols!!! Sí, m’assento una estoneta i t’acompanyo amb un cafè, d’acord??? Petons. ;)

FANAL BLAU, Hihihi! Em vas dir: “que tinguis un començament de setmana tranquil” i així va ser. Però no et dic com ha acabaaaaaaaaat!!!! Aaaiiiisssssss! Petons. ;)

assumpta ha dit...

CARME, Agafa’n tants com vulguis!!! Aquests ja ho veus, que són especials i no engreixen ni mica! Hihihi. Demà em vull tornar a fer... ja patirem ja!!! Petons. ;)

MON, Quan vulguis!!! i ho faig extensiu... quan vulgueu!!! A berenar, a sopar, a dinar... a casa sempre s’hi és benvingut!!! Petons. ;)

FERRAN, T’envio uns quants a Berlin dins d’una bosseta on també t’hi incloc un bon grapat de petonets!!! Si, Anem massa atrafegats ja ho pots ben dir. Aquesta setmana ha estat bastant moguda, massaaaaaaaaa! I a tu, com et va???? Espero que molt bé!!!. Petons. ;)

ASSUMPTA, Hihihihihihihihi!!! Genial!!! Em solidaritzo amb tu, sí senyor! A partir d’ara... els bunyols de quaresma s’hauran de menjar el diumenge, que és el dia que ens podem permetre un petit caprici, oi??? Petons. ;)

NOA, Et canvio un quants bunyols... per un trosset de pa de pessic amb pinyons!!! Ha d’estar “de muerte”, que bo!!! Petons. ;)

KWEILAN, Potser no van quedar de “disseny”, hihihi, però sí, estaven boníssim!!! Agafa’n uns quants, que aquests ens el podem permetre. Petons. ;)

XEXU, Són molt fàcils de fer!!! Si tens la possibilitat, prova de fer-ne i ja veuràs com et surten bé, segur!!! (No ho diguis a ningú... avui he fet una migdiadeta de mitja hora i m’he quedat ben a gust, hihihi). Petons. ;)

GABRIEL, Seria genial poder compaginar hores de tràfec amb hores de més relaxació... però entre setmana no és possible. I el cap de setmana, si més no, ho intento! Petons. ;)

ELI, Síiiiiiiii!!!! Aquests no engreixen gens ni mica!!! En pots menjar tants com vulguis, hihihi! Repetim??? Petons. ;)

ARARE, Saps? De les coses que més “m’agraden” de casa, justament hi ha la planxa!!! Fixa’t que normalment a la gent no li agrada gens ni mica i en canvi tu i jo veig que coincidim! Hihihi! Desitjo que R. es recuperi ben aviat!!! Petons. ;)

assumpta ha dit...

SANSET, Tens raó, si ho poséssim dins una guardiola, al final de l’any n’hi trobariem uns quants. Però llavors perdríem l’emoció de saber si un dia al “senyor de les boles” se li va la “bola” i ens declara a nosaltres guanyadors únics!!! Petons. ;)

MERCÈ, Aquest cap de setmana... és el cap de setmanaaaaaaa!!! Moltes felicitats preciosaaaa! I que tot vagi molt i molt bé!!! Petons. ;)

GEMMA, Si els fas, ja ens ho diràs. Amb aquesta recepta, són fàcils i ràpids de fer. Merci. Demà em passejaré per “casa” teva! Petons. ;)

BLAUDEMAR, Ho intentaré. Ja veus que entre setmana, gairebé em resulta impossible. He comentat un parell de post “més urgents” i la resta entre aquesta nit i demà. Però hi sóc!!! Hihihi. Petons. ;)

EVA, Agafa’n més dóna!!! No et tallis!!! Petons. ;)

LLUM, N’he guardat un bon grapat per a tu!!! // Ja veig que em som unes quantes, les que tenim més braços que un calamar, intentant arribar aquí i allà. Hihihi! A veure si el senyor boles es recorda de nosaltres algun dia! Encara que em sembla que... mai perdrem l’esperança!!! Petons. ;)

RITS, Les mides són a “ull”. Jo ho poso en un bol tipus d’amanida i llavors hi vaig incloent tots els ingredients. No ho he comptat mai, però podria servir-te de guia aproximadament uns 400ml. de llet. És important que deixis que reposi les dues hores, ho vaig voler fer també més ràpid i llavors no “pugen” tant. Petons. ;)

HUGO, Aprofito des d’aquí per a felicitar-te de nou per aquest premi, ben merescut! Moltes felicitaaaaats!!! I ja veuràs com en vindran d’altres, ho sé. // Com ja he dit més amunt, si mai vens per aquí sempre seràs benvingut i estaria encantada de poder compartir berenar amb tu. Petons. ;)

WIZARD, M’apuntooooooooooooooooooooooo!!! i segur que uns quants més també ho faran. Em sembla una idea genial!!! Petons. ;)

ESTHER, Aaaaiiissss! Quina salivera em fas veniiiiiiiiiir! Dolentotaaaa, això no és fa! Hihihi!!! Parlant de bunyols polítics, hi ha una consellera que va dir que a finals del 2008 aquí ja tindriem l’hospital en marxa... ja es veu que era un altre “chist” a febrer del 2010 no hi ha res previst encara o sigui que un cop més: paraules i no fets!!! Petons. ;)

assumpta ha dit...

UTNOA, Anima’t dóna!!! que són fàcils i un caprici (aquest té benedicció, hihihi), sempre va bé. Petons. ;)

BLURPS, No sabia qui eres...!!! hihihi, m’alegro de veure’t per aquí. Agafa tots els que vulguis, preciosaaaaaa! Petons. ;)

CLARA, Benvinguda!!! Merci per donar-me l’oportunitat de conèixer el teu bloc. A veure si t’animes tu també a fer-ne. Petons. ;)

JORDIM, Reconozco que te tiene que gustar un poco estar entre fogones, pero la receta es tan simple que de buen seguro te podrías atrever. Ja me diràs. Gracias por tu visita. ;)

CARME ROURA, Aprofito també des d’aquí a felicitar-te pel premi aconseguit amb la teva magnífica fotografia!!! És una “cucada” de foto. Em va fer molta il•lusió veure el teu nom a la tele, hihihi!!! Sort amb l’aventura de l’helicòpter, ja ens ho explicaràs!!! A que sí, a que són fàcils i surten molt bons??? Petons. ;)

JOAN, No sé si contribueix a la meva calma publicar un cop per setmana, però és que no tinc temps de més. A més, m’agrada fer la passejada pels blocs i no puc tant com voldria així que intento dosificar el temps. Merci. Petons. ;)

GOMINOLA, Quanta raó hi ha en les teves paraules!!! No tot el que sembla més maco... és precisament el millor. Les aparences enganyen. Aaaiiissss! bunyols fets per l’àvia, no han de ser bons... han de ser boníssims!!! Uuummmm! Petons. ;)

Ferran Porta ha dit...

Ara llegeixo el teu últim comentari... tot bé, gràcies :) Ja tinc força feina, però encantat de poder-la fer. I també de ser aquí dalt altre cop. Barcelona, Berlin, Berlin, Barcelona... quina ciutat tinc més al cor? De vegades tinc dubtes!

Abraçades cap a les terres de ponent! (per a tots dos :)

glutoniana ha dit...

Ei canvi de color del blog i tot! Ai si feia dies que no entrava. Vaja bunyolets més bonics! No en deuen quedar, no?

bajoqueta