6-12-80, fa 28 anys

Aquella nit havia dormit bé i vaig aixecar-me relaxada.
El dia anterior havia plogut, no massa, però suficient com per pensar que també podia fer-ho l’endemà.
Però no va ser així. S’havia llevat un matí fred, com correspon a un sis de desembre, però amb un sol radiant.
En aquell pis, tot i el gran que és, semblava no cabre-hi ningú més. Hi havia mil coses repartides per tot arreu ...
La gent donava voltes d’un lloc a l’altre i tothom s’entestava en dir-me que estiguis tranquil•la, mentre esmunyien un somriure de complicitat.
Jo crec que vaig mirar mil vegades aquell rellotge de pèndol que hores d’ara, segueix penjat a la mateixa paret de la sala donant els quarts i les hores.
Havia de seguir el guió escrit, fil per randa. No podia fallar res ...
La carretera que m’havia de dur a destí, era enfilada i sinuosa i semblava no acabar-se mai.
Vaig respirar fons quan per fi hi vaig arribar al lloc.
L’entorn era bonic i aquella ermita tan petita li aportava la calidesa que li mancava al sol.
No sé quanta estona vam estar allí dins. El meu cap no escoltava a ningú, els batecs del meu cor m’ho impedien ..., només pensava ..., en sentiments ..., en emocions ..., més sentiments i més emocions ...
Feia poc havia fet 21 anys i la decisió que havia de prendre faria canviar el rumb de la meva vida.
I allí estava jo, mirant-lo a ell cara a cara dret davant meu i havent de dir aquell monosíl•lab tan clàssic i que tantes històries ha estat capaç d’emplenar ...
Però tal com he dit abans, encara que no m’agrada gens seguir els guions estrictament establerts, vaig fer-ho ... i vaig dir SI !!!
I ara que han passat els anys, ... 28 per ser exactes, i m’ho miro amb perspectiva, m’adono que aquella va ésser la millor decisió que podia haver pres. Que no em vaig equivocar.
Ho penso ara, i veig que aquests anys han seguit plens d’emocions i sentiments ... moltes emocions i molts sentiments ... i records ... un més bons i altres que potser no tant ..., però amb mils de vivències compartides dia a dia ..., i en cadascuna d’elles, ell sempre al meu costat.
Però per damunt de tots els sentiments n’hi ha un que sobresurt amb molta força i empenta, despuntant molt i molt ... l’amor.
Crec que no ens ha mancat mai.
I potser, perquè no dir-ho, no és el mateix que llavors ... aquella passió desmesurada ara ja queda més lluny ... però deixa pas a una passió més serena i valuosa ..., plena de respecte mutu i encara ara ... plena de complicitat.
I m’alegro de saber-me així, com aquell dia, amb els batecs del meu cor ofegant el soroll del món exterior ..., perquè ell és amb mi ..., perquè forma part de mi ..., perquè jo formo part d’ell ...
T'estimo, Josep !

22 comentaris:

Lua ha dit...

Cuanta emoción esconden estas letras,tremendamente bonitas las palabras,creo qué este es el mejor de los regalos qué os podiais hacer mutuamente.Un besito y lo dicho,Feliz Aniversario.

Blaudemar ha dit...

Ostres! A mi m'agradaria poder arribar a fer 28 anys amb la meva parella (en portem 5) i ser capaç de dir el mateix! Felicitats!

Rita ha dit...

Una història preciosa, que espero que segueixi així per sempre.
Per molts anys!

Albanta ha dit...

Preciós!! Que tingau un feliç aniversari i que continueu aquesta història d'amor per molts, molts anys... si poden ser tots els que vos resten millor encara.
Felicitats maca!!

Assumpta ha dit...

Uaaaaaaaaaau!!! Què maco!!! :-))

♥ FELIÇ ANIVERSARI!!! ♥

I per molts anys!!!

(El meu marit també es Josep, tot i que compost: Josep Lluís jeje)

Una ha dit...

Felicitats i que sigui per molts anys.
És ben clar que els sentiments són tan vius com sempre.Petonets

òscar ha dit...

preciós post.
un camí junts ple de sentiments, unes línies plenes de sentiments. felicitats a tots dos!

jo artin au ha dit...

En el fons també és un cant de llibertat, un dels seus infinits versos cisellats. A vegades se sent a dir (molt) que les relacions matrimonials són una pèrdua de llibertat. Doncs no. Imaginem-nos que per algun motiu la vostra relació no hagués estat possible. Aquesta impossibilitat sí que haguera estat un atemptat greu contra la vostra llibertat, no?

Una vegada vaig imaginar, suposo que per intentar veure la diferència entre enamorament i amor, que l'enamorament era similar a un preciós marbre (càlid i susceptible d'una gran passió, com el marbre de Lanjarón)al que el cisell de l'amor hauria de donar forma en termes de realitat més consistent. La matèria primera és la mateixa, però les seves transformacions, cisellades per l'amor i a vegades les dures realitats, la van fent distinta, sense deixar de ser, ans el contrari.
Felicitats!!

Josep ha dit...

FELIÇ ANIVERSARI

-- ha dit...

felicitats! una imatge molt bonica i plena d'emoció :)

kalidoscopi ha dit...

Felicitats per l'aniversari, i per haver sabut mantenir viu aquest amor durant 28 anys.
Una abraçada.

Anònim ha dit...

Felicitats. Els anys t'han donat una saviesa que no tenies. I sàvia com ets ara, saps que la vas encertar quan no sabies tantes coses. Tens el company que vols tindre al teu costat. Celebra-ho molt.

Joaquín Campos ha dit...

¡QUE BONITO!
¡QUE DIFICIL!
UN ABRAZO A LOS DOS...

assumpta ha dit...

Lua: Gracias por tu bonito comentario y SI, mucha emoción ... que no sabrás ya tu de nosotros! ... Un beso enorme como siempre, preciosa!

Blaudemar: Si hi poses una xic de cadascún dels ingredients respecte mutu, complicitat, alegria ... i ho regues amb un bon raig d’amor, segur que en fareu 50 !, gràcies i un petonàs !

Rita: Moltes Gràcies ... jo també ! Encara que la teva (post) també era una història preciosa !!! Visca l’amor !!!

Albanta: Doncs m’agradaria que fos així, per a mí ... cap problema ! Gràcies per la teva felicitació i un petó molt gran per a tu !

Assumpta: Que dir-te ... que em sembla que ja no sàpiguis ! de vegades penso que tenim tantes coses en comú (a part del nom, esclar). Gràcies de tot cor preciosa, et desitjo el mateix a tú i a en Josep Lluís. I aprofito l’avinentesa per a dir ben fort Visca el Barça ! Un petonàssss i que aquest amor amb tanta complicitat us duri sempre !!!

Tere: Sí, sí, això és el més important ... que hi ha el sentiment viu i això és el que fa tenir les braces sempre enceses!!!. Gràcies Tere i un petonet amb tot el carinyo!

Òscar: Gràcies pel teu comentari ! i et desitjo que tu també tinguis una vida plena d’amor i sentiments positius !!! ;)

Joan M.: Sí, per la nostra part és una llibertat plena i compartida alhora. Quan s’estima de veritat, la llibertat individual o se sent mai coaccionada. Gràcies i un petó.

Josep: Moltes gràcies ! ;)

Patry: Je,je, la imatge potser és bonica, però la foto ... el fotògraf no en devia saber gaire i el nostre àlbum no és massa original ni bó, però tant és, el que compta com tu dius és l’emoció i això es porta dins.
Ja sé que també estàs tocada per la mà d’en Cupido i que segueixi així per molts i molts anys. Mil gràcies pel teu comentari i petó enorme per a tu!

Kalidoscopi: GRÀCIES !!!! Pel teu comentari, saps que l’agraeixo amb tot el meu cor!!! Que l’amor, també t’acompanyi durant tota la teva vida doncs t’ho mereixes, una persona dolça i plena de bons sentiments! Un petonet !

Bruixadesol: Quines paraules més boniques i ben certes !!! I sí, la vaig encertar. Gràcies per aquest comentari tan dolç. Que l’amor et dugui sempre de la mà allà on vagis. Gràcies i un petó !

Groucho: Bonito ... pero no del todo difícil, hay momentos como en todo en la vida y al final, te quedas siempre con los buenos. Sigue disfrutando también tu de los paseos con grata compañía y que el amor te perdure donde vayas. Un petonet !

Cèlia ha dit...

Moltes felicitats! Naltros, enguany, farem 25! (i va ser ahir, ho juro!)

Vicky ha dit...

Moltes felicitats parella!!!

BertaiPolete ha dit...

És una preciosa història d'amor, plena de records i paraules tendres. Moltes felicitats a tots dos per aquests 28 anys i per tots els que vindran i faran aquesta bonica història més plena encara i enriquida.
Un petó
Maica.

assumpta ha dit...

Cèlia: I tant que et crec que va ser ahir ! quant jo penso en 28 dic: no pot ser, si era ahir!!!
agggggg. Moltes felicitats, també per a vosaltres. Un petonàs !!!

Vicky: Jo sé que tu, "estas en ello", je,je. Anims i endavant que ja veus que amb una mica de "nutella" per endolcir els moments com tu dius ... 28 estan a la cantonada. Un petonet preciosa!

Maica: Unes paraules precioses les que descrius, com tot el que tu fas !!!!
Gràcies pel teu comentari, i anims que segur deus tenir molta feina aquests dies amb les festes i les comandes. Un petonet a tu i als nens ... bé i a la parella !!!!

I ARA US DEIXO AQUI UN POEMA QUE M'HA FET ARRIBAT EL BLOCAIRE "REBAIXES" I QUE POSA LA PELL DE GALLINA. MAI NO LI AGRAIRE PROU, ES PRECIOS, PRECIOS !!!!!!!

REBAIXES: GRACIES !!!!!!!!!!!!!!!!
EL MILLOR REGAL !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja som lliures / som casats.
Qui és que pot descriure / tanta llibertat ?
Avui al escriure / ens hem afirmat
en nostre somriure / de felicitat.
Som persones lliures / units o distants,
penyora és viure / junts o eparats.
---------------
ELL.- Tu seràs l’espiga. / Jo seré el teu blat.
Tu, la tova molla. / Jo el dur crostam.
Tu en seràs les ales. / Jo l’airet suau.
Tu, l’aigua que brolla. / Jo, la font rajant.
Tu, oreneta bruna. / Jo, niu al teulat.
Tu, pètal de rosa. / Jo, plugim, plujam.
Tu, la meva vida / esperit i carn.
I així serem lliures / una eternitat.

ELLA.- Tu seràs cadena. / Jo, el tendre abraç.
Tu, or per la joia. / Jo, anell treballat.
Tu seràs la rella. / Jo, terra de camp.
Tu seràs agulla. / Jo, el teu brodat.
Tu seràs la casa. / Jo, calenta llar.
Tu, el foc i brasa. / Jo, el tronc cremant
Tu, sol que fecunda./ Jo, lluna somniant.
Tu, la meva vida / esperit i carn.
I així serem lliures / dins nostra unitat.

És il•lusió complerta, / el somni realitzat.
Avui som dos cossos / feliços volant,
volant per la terra / agafats de mans
que ara uneixen / nostres llibertats.
La il•lusió ens apropa / tenint-la al cap.
Avui som joiosos / amb la il•lusió davant
La il•lusió camina / el peu apoiant...
...felicitat arriba / NO MARXARÀ MAI.

jo artin au ha dit...

Carai quin poema tan bell, ostres, ostres, ostres, tu. Quan un llegeix això ja pot pensar quen en certa mesura el món ja ha canviat.

mapi ha dit...

L'enhorabona i m'alegro molt que encara segueixi tot tan bé! :D

Jesús M. Tibau ha dit...

moltes felicitats per aconseguir aquesta amor durader i ple i madur i segur

Azu ha dit...

Es preciós. Estimar i ser estimat de la manera que expliques, crec que es un Dó, que els que ho tenim, tenim molta sort.
Et fel·licito molt i molt, perque això es tindra sort però també es possar per part dels dos.
L'any que vé en fará 25 que em vaig casar jo, i -com no- tenim sentiments molt assemblants.

UN PETONET MOLT GRAN PER TU I EN JOSEP.

Per cert t'he deixat un regalet per tu al meu blog (no cal que facis el meme...només quedat amb el regal)

MUAAA