Fira d'Artistes i Activitats Tradicionals

He anat a la Fira d'Artistes i Activitats Tradicionals, que enguany celebra la seva 10èna edició i m'he trobat amb autèntiques joies per als sentits: vista ..., gust ..., olor ..., etc.
Si només en podés triar una de sola em quedaria amb aquesta, que és obra del pintor Albert Triola, aquí us en deixo aquesta mostra i us indico el texte que s'inclou en el mateix: "Està nevant, a fora les últimes fulles cauen lentament, tens l'ànima tocada però ens a tu mateix molt a dins. No tans sols em sento a mí, si no que la música que sona es deixa sentir ..."

Però hi ha hagut més agradables sorpreses de les quals us en faig cinc cèntims tot seguit.


Montse Fàbregas, en deixa per mostra aquest rostre de dona ón la seva mirada sembla dur-nos a un lloc misteriós del seu pensament ...


Sila desings ens obsequia la vista amb aquest ventall de colors i bon gust en complements.






Art S. Farré ens mostra com una cosa tan vanal aparentment con un pavimentat de carrer, és pot convertit en tota una grata expresió d'art segons ens mostra en el detalls d'aquests quadres.



Recull d'herbes aromàtiques de la terra de l'Urgell ...




Autèntics Mestres com aquest Zapatori Basc que ens mostra orgullós el treball realitzat manualment o aquests treballs de marqueteria que són cadascuna d'ella,
autèntiques obres d'art.



Artesans de l'oli de la Cooperativa del Camp de Nalec amb mètodes, encara ara, totalment tradicionals i d'altres productes també elaborats de forma natural i transformats per a gaudir d'unes exquisides degustacions que fan les delícies del més gourmets. (Mel, Vi, Formatges, embotits ... etc).


Tampoc no hi podia faltar una mostra típica de la variada gastronomia d'aquestes contrandes i per mostra "El Coc", també anomenat en algunes poblacions
Coca de Recapte.


I per postres, res millor que un assortiment de les galetes (Cubanos, ventalls, neules, ... etc.) "El Gat del Rosal", elaborades segons la recepta original i d'antiga tradició (del del 1917) amb mantega, i que avui en dia han recuperat des de l'entitat d'iniciativa social:Taller Alba.

Si us ha agradat aquesta petita mostra i us voleu atançar per a gaudir-ne en tota la seva magnitut, la fira restarà encara oberta durant tot el dia 8 de desembre.

A casa hi sou tots convidats .. que casa meva és casa vostra ... !!!

Entretant, bona setmana a tots !
Fotografies: Assumpta

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Si encara no heu anat a la FIRA D'ARTISTATS de TARREGA, correu no hi podeu faltar és un passeig per les meravelloses artesanies d'un grup d'artistes que han volgut assistir a aquesta mostra artesana.
Des de "broches" passant a clauers i a punts de llibre deleiten la vista de tots els que hem passejat un diumenge al mati per aquesta vila.
Bona setmana a tots.
Joana

Assumpta ha dit...

Ostreeeeeeeees!!! quina xulada!! :-))
Et felicito!! :-))
M'encanten aquests articles tipus "reportatge-fotogràfic" on et pots fer una perfecta idea de com és i que hi ha al lloc d'on és parla, en aquest cas la Fira d'Artistes i Activitats Tradicionals

Jo no puc anar-hi... entre altres coses perquè tinc un refredat fastigós amb una tos impressionant i juraria que tinc febre :-(

Així, gràcies a tu, he pogut gaudir-ne sense sortir de caseta :-)

Petons!!!

Cèlia ha dit...

Quina descripció de la fira tan maca!
El dia de Nadal publicaré l'últim post de les equivalències en que vàreu participar molts de vosaltres. Serà la felicitació de Nadal. Gràcies per haver participat!

Mon ha dit...

Ei quina passada m'ho apunto per la `propera edició , no m'ho puc perdre. aquesta ny la feina no m'ho permet

Joaquín Campos ha dit...

TOMO NOTA Y SIN FALTA PASO EL AÑO QUE VIENE, ME ENCANTAN ESE TIPO DE FERIAS.
SALUDOS...

Esther del Campo ha dit...

:D
Tens el bloc molt maco ara que vé Nadal!!!!! Què maca la fira... a Tàrrega sempre feu coses xules, com la fira del teatre :)
I quin gust les neules....!!! fins que no torni a casa d'aquí dues setmanes no en tastaré! Sort que he pogut fer un tastet aquí!! Que acabi d'anar bé el pont!!!!

rebaixes ha dit...

TAR REGA .- Una bona regada de tot el que teniu aquí. Un reportatge perfecte amb el gustet final a la boca. Guarda el TAR i REGA el regal que ens fas. Gràcies.Anton.

Lua ha dit...

Como me gustan estos mercadillos ,me vuelven loca !!

Miuse ha dit...

jo vull anar a aquestes fires artesanals quan n'hi hagui un altra avisa'm