Subseus olímpiques per a Barcelona 2022



Aquest matí en llevar-me, estava clar que el dia prometia aventura...

Havia estat nevant tota la nit i ho seguia fent... en aquesta fotografia es pot apreciar com estaven les vies de tren que m’havien de dur a Lleida, des de Tàrrega a les 07,30h.

He pogut arribar a Lleida sense més conseqüències i de fet fins que n’he sortit, no hi havia caigut res de neu. No obstant, com les notícies que m’arribaven dels “meus corresponsals particulars” des de Tàrrega no eren gens encoratjadores, he decidit fugir de la capital del Segrià a mitja tarda mitjançant cotxe particular.

Ha estat nevant fins fa una estona, fins ¾ de 7 d’aquest vespre. És la quarta nevada d’aquesta temporada (3 d’elles han estat amb cara i ulls i una va ser només una enfarinada). Dono gràcies perquè de moment, per aquesta zona, no tenim conseqüències negatives de cap mena, i funcionen els serveis bàsics (sembla que sí hi ha afectacions amb el servei de RENFE).

Parlant amb la meva família de Barcelona, em confirmem de la important nevada que hi ha estat caient des de mig matí, depenent del barri. També indiquen que tenen anomalies tant per rebre senyals de tv com també en el servei de telefonia mòbil. A més no funcionen ni els autobusos ni els trens de rodalies i també hi ha molts abonats sense servei elèctric i massa gent “colgada” dins del seu cotxe en diferents col•lapses. Esperem que els serveis d’emergències sí estiguin al 100% i puguin resoldre totes aquestes incidències!!!

Per primera vegada, i desitjant que serveixi de precedent, aquí a Tàrrega estan passant les màquines llevaneus per anar netejant les vies i també els operaris de la brigada municipal estan netejant diferents carrers de la població. Potser alguna cosa hauran aprés després de tres nevades anteriors, en aquest mateix i llarg hivern.

De fet, Tàrrega s’estava plantejant sol•licitar al sr.Hereu ser subseu olímpica el 2022 degut a la quantitat de neu registrada i la capacitat d’aquest consistori en mantenir-la en “perfectes condicions” damunt les nostres voreres urbanes durant dies i dies i dies... hihihi !!!

Tot i l’excepcionalitat d’aquesta nevada, esperem que no hi hagi gaires municipis que pensin també en optar a aquesta petició, doncs voldria dir que no s’han fet els deures del tot correctament.

Que hi hagi sort per a tothom!!!


09/03/2010
Són les 06,30h. la neu ha minvat molt, però està compactada pel fred rigorós. El termòmetre registra -6º

* * *
 * *
   *

25 comentaris:

Clara ha dit...

Al meu poble si que n'hi han hagut, d'incidències.. no estem acostumats a que nevi tan! (mig metre, on s'és vist!!) Però s'han pogut resoldre "més o menys" bé.. tot i que em sembla que estarem un parell de dies incomunicats del món! (aquí passa el llevaneu i al cap de deu minuts.. tot nevat altre cop!) Això sí, els bars del meu poble s'estàn forrant.. jaja!

La Meva Perdició ha dit...

Quina nevada! A la Vila de Gràcia ha sigut un espectacle de 16:00h a 19:00h.
I ens ventàvem fa dos dies de que arribava la Primavera ^_^.
Aquí abaix estem poc acostumats a veure nevades i és un goig gaudir-ne, (obviant tots els problemes que es creen). Tot i això la càmera de fotos a tret fum avui. :)
Desitjant que tots ja esteu calentons a casa. Una abraçada.

Azu ha dit...

Jo no havia vist nevar a Barcelona, tant com avui. Estavan els carrers enfarinats, i un fred que apretava.
Ara, com sempre, som una ciutat penosa.. trens no funcionan, autobusos no funcionan, els metros plens (a rob@r carteras), i com tu dius gent tirada a les carreteres.
Ja en tinc prou d'hivern aquest any, però també he pensat que AVUI ENTENC EN JORDI HEREU, AMB LES OLIMPIADES D'HIVERN!!!
petonets de gel, bonica

Striper ha dit...

A Manresa hem tingut una gran nevada;
http://www.youtube.com/watch?v=E7DTMdvR3KY

Agnès Setrill. ha dit...

Un munt d'anys sense veure nevar de valent, i amb pocs mesos 4 cops!

Però ara ja n'estic tipaaaaa!

Maria Rosa Ferré ha dit...

Estimada Assumpta, val més posar-hi l'humor que hi posses tu. Jo he qudat "sitiada" amb cotxe per la bodegeria de sortir a captar imatges de la intenssisima nevada de Vilafranca. A Barcelona, tothom ha quedat atrapat i ningú podia agafar el cotxe, ni el trenvia, ni els autobusos, o metro o res de res. No tenim formació per aquestes tempestes. M'en alegro que t'hagis pogut escapar sense problemes en una zona que sempre patiu de valent. Una abraçada.

Sergi ha dit...

A Barcelona ha caigut força neu, però només és perquè no hi estem acostumats. Com sempre, si hi ha precipitacions prou fortes, tot es col·lapsa, tot deixa de funcionar. He sentit que no anaven els busos i que el metro també s'havia aturat. Per sort, jo he arribat bé a casa, el retard ha estat perquè he anat primer a fer un cafè.

kweilan ha dit...

Ja saps que a Lleida no ha nevat. El títol, molt bo!

Eli ha dit...

Uauuuu!!!!!!
Quanta neu!!!!!!!!!!!
Ha sigut un dia, fantastic!!!!
:-D

Carme Rosanas ha dit...

A la Floresta ha nevat 30 cm. Jo també he fugit de la feina, de Rubi, abans d'hora i he agafat el tren pels pèls que no m'ha deixat totalment a lloc sinó que s'ha aturat una estació abans de la mev a i ja no ha tornat a engegar. Caminada preciosa sobre i sot a la neu!

A veure si demà funcionaran els trens o no!

fanal blau ha dit...

a veure d'aquí unes hores com es presenta el panorama...
I si sou subseu o seu olímpica, vindré a saludar-te! (no sé si amb esquís o ja amb bastó!!! :))

una abraçadeta!

Núr ha dit...

Allà hi esteu acostumats, però quan cauen un parell de flocs o de gotes aquí a ciutat, la gent es torna ruca del tot!

Jo ho vaig viure des de casa i només vaig sortir per pujar al terrat de casa a fer quatre fotos del panorama. Espiava la gent pel carrer intentant no caure, els cotxes derrapant i fent animalades diverses i la neu que no s'aturava... hihihi :D

Me n'alegro que a Tàrrega la quarta hagi estat la vençuda!

Esther del Campo ha dit...

Què bonic Assumpta... :) ja sé on he d'anar quan vull veure fotos xules de la neu i del que sigui!
Abraçades des de Valls...!

Assumpta ha dit...

A la gent li agrada molt que nevi i no s'adonen de tots els problemes que això pot generar quan no s'està preparat.

A Reus va nevar una mica pel matí però poca cosa... per sort :-) Aquí ja van ser subseu quan les Olimpíades del 92 jejee :-))

lanuor ha dit...

Quin fred, Assumpta!! Abrigueu-vos... I molt bo, això de la subseu olímpica, jajajaaa!!!
Aquí a Barcelona, al meu barri ha nevat moltíssim. Ha estat un miracle que no em trenqués la crisma pel carrer, que semblava ben bé una pista de patinatge, quan la neu passava de pols a glaç.
Una abraçada!!

Cris (V/N) ha dit...

Nenaaaaaaaa, m'has deixat congelada, però saps? al Maresme Litoral també ha nevat, jajajaja, i al menys hem gaudit d'un pelet de neu, no tant com tu, però avui es respira neu per a tota la catosfera com li deia a la Clidice, i és que això passa cada molt temps, o passava, ves a saber.... Jo et deixo una onada del meu mar d'avui.... preciós :) i un sac de petons ben gran reina!!

Júlia ha dit...

A mi m'agrada veure nevar però després no m'agraden els inconvenients, la veritat. Ep, compte amb les relliscades!!!

Jo crec que el 62 en vaig quedar tipa i farta, i tanta il·lusió com feia, de primer. M'agrada molt la sintonia del blog, em recorda... moltes coses.

sargantana ha dit...

sort que el fred conserva, i a segons quines edats aixo ja ens va be..pero deunido!!

Mireia ha dit...

Bona crònica e la jornada

assumpta ha dit...

CLARA, Mig metre???!!! Nenaaaaaa, això és una gran nevada, quina passada. Deu d’haver-hi un paisatge preciós! A veure si en pots fer fotografies i les veiem. Desitjo que tot ho tingueu resolt hores d’ara. I el bar... tenia tancat per vacances, avui??? Hihihi! Merci per passejar-te per aquí. Petons, wapaaa!

LA MEVA PERDICIÓ, A veure, jo visc des de fa uns anys a Tàrrega, però no deixo de ser un híbrid “pixapí” (fins als 42 a bcn) i en principi, m’ha “alegrat” moltíssim que nevés a Barcelona, encara que veient tot el caos que s’ha originat, ja no se pas. Gràcia nevada deu tenir un encant encara més especial, oi? La meva família que sempre em diuen que voldrien veure neu com nosaltres... n’han quedat ben tips!!! Petonets d’escalforetaaaa!!!

AZU, De la del 62, recordo com una imatge fixa (jo tenia només 3 anys) mirant la neu per la galeria de Muntaner, desprès si no em falla la memòria recordo la del 85 (en aquella època treballava prop del pont de Vallcarca i l’autobús, que tenia parada enmig, em deixava abans per que no hagués de fer el camí del pont nevat a peu), el 86 i no sé quin any més 92 o 93 em sembla. Excepte al pirineu, que hi estan acostumats, per a la resta és un problema i gros!!! A qui no li ha vingut al cap l’Hereu ahir/avui??? Hihihi! Tomaaaaaaaaaaaaaaa neu!!! Mil petonets, preciosa!

STRIPER, A Manresa aquest cop sí, oi? L’altra vegada us vareu quedar a les portes. I avui, encara en queda també??? Petons.

AGNÉS S. Com nosaltres!!! En uns tres mesos 4 nevadeeeeeeeeeeeeeeeeees!!! Això no hi ha qui ho aguanti! Tinc unes ganes que arribi la primavera i l’estiu!!! Qui dia passa any empeny! Ànims que ja ens queda poc per a que acabi aquest hivern!!! Petonets d’escalforeta!!!

MARIA ROSA, Tinc ganes de veure les teves fotografies, de ben segur que t’hauran quedat precioses, precioses!!! Avui, evidentment, no n’he pogut fer.... catxiiiiiiiis! Ha estat un caos impressionant. Aquests últims anys, cada cop neva més (serà el canvi climàtic???, no ho sé) i més sovint. Doncs que comencin a establir protocols d’actuació per a aquests casos!!! Però no, quan pensen en la neu... només pensen en ser seu olímpica. No n’aprendran mai, no!!! Petonets ben dolços per a tu!

XEXU, T’imagino amb una tassa calentona entre les dues mans... mirant per la finestra cap al carrer, amb la mirada perduda... aaaiiisss! Sembla un anunci, oi??? Tens tota la raó, hi ha mil llocs en el món on hi neva molt més i segueixen amb el seu ritme de vida. Sabent que podia succeir això (els meteoròlegs ho van estar avisant), no sé perquè no hi actuen millor. Ara tot bé, oi??? Per cert, repeteixo aquí que la teva fotografia em va agradar molt, molt! Mil petonets per a tu també!!!

KWEILAN, Sí, sí... hi tant que ho sé! Hihihi! Quan a la feina van veure les meves fotografies de la via del tren... flipaven i volien veure nevar a Lleida. Arribaven notícies de tot arreu i allí res de res. Per això vaig decidir abandonar la capital del Segrià a les 15,00h. i vaig fer bé. El tren que m’hagués hagut de dur a casa al vespre, no va funcionar. Mil petonets, wapaaa!!!

ELI, Mentre llegeixo el teu comentari i veient el post que tu has fet... t’imagino ballant de contenta!!! Ha estat un bon dia i un bon regal per a tu, oi??? M’alegro!!! Si no porta problemes, és molt bonica. Mil petonets!!!

assumpta ha dit...

CARME, 30cms. a la Floresta!!! Déu n’hi do!!! I avui??? T’ha funcionat el tren??? Que el tren es quedi colgat per neu a la Floresta, o les Planes o Vallvidrera, sembla més d’una pel•lícula de ficció, que no pas de la realitat. Desitjo que no t’hagi dut més inconvenients, perquè veient les notícies de tv3, déu n’hi do!!! Mil petonets preciosaaa!!!

FANAL BLAU, Com us ha anat a vosaltres avui??? Encara hi ha caos??? Aquí pel matí la neu s’havia compactat una mica, i feia molt fred. A casa m’ha semblat veure -6º, però el cotxe marcava -9º. Massa fred i massa neu. Vull la primavera, jaaaaaaaaa!!! Petonets plens d’escalforeta també per a tu!!!

NÚR, Nooooooooo, no hi estem acostumaaaats! a Tàrrega, històricament, podia nevar algun any de tant en tant. És a dir, no és un fet excepcional, però tampoc habitual. Ara, darrerament (no sé si el canvi climàtic hi te a veure alguna cosa) està nevant gairebé cada any i aquest hivern em portem 4. Per això dic que no hi estem acostumats, però ens hi hem d’acostumar... a la força! Ja veig que t’ho vas passar d’allò més bé “espiant” al personal des del terrat, hihihi!!! Ja ens ensenyaràs fotografies! Mil petonets, preciosaaa!!!

ESTHER, Aquesta vegada també us ha nevat a Valls, oi??? Ja m’ho diràs. Saps, com ahir estava nevant de valent fins gairebé les 7 de la tarda, no vaig poder fer fotografies. I avui al sortir tan d’hora pel matí tampoc, aaaiiissss! Demanaré a en Molina, que programi les nevades per al cap de setmana! Hihihi!!! Petonets d’escalforeta per a tu, preciosa!!!

ASSUMPTA, T’asseguro que jo sí sé veure els problemes que comporta tot plegat, i tant!!! Encara que una miqueta de neu, he de reconèixer que fa molt bonic i també il•lusió. Sí, recordo que Reus va ser subseu, com ara també ho va ser la Seu d’Urgell o Castelldefels, etc. Dóna, que això de ser subseu olímpica pel 2022, aquí és “conya” eh?, que no parlava pas seriosament, jo! Hihihi. Mil petonets wapaaa!!!

LANOUR, Abrigadeta, ja hi vaig ja! De vegades semblo en Robocop del que em costa de moure’m hihihi!!! El cotxe marcava -9º!!! Tens previst de venir per aquestes terres aquests dies??? Jo m’ho pensaria abans!!! Vegila amb les relliscades que quan la neu es glaça és molt perillós. Ara, fa goig de veure Barcelona nevada, oi??? (quina envejeta que em feu). Mil petonets per a tu, guapíssima!!!

CRIS, Amb les ganes que tenies tu de veure la neu... ni que sigui poqueta... l’has poguda veure!!! M’alegro moltíssim, perquè n’has pogut gaudir, però sense els inconvenients que comporta. Gràcies per aquesta onada de “carinyu”, que saps que trobo molt i molt a faltar el meu mar. Mil petonassus també per a tu, Reinaaaaa!!!

JÚLIA, Tens tota la raó, és precios veure nevar. Ara bé, en llocs on no hi estem acostumats (i Barcelona, menys encara), és un problema i gros de debò. De la del 62 no en tinc tant record com tu. Llavors tenia 3 anys i tinc la imatge de veure nevar per la galeria i res més. Celebro que t’agradi la sintonia que hi he posat aquests dies al bloc, si això et duu bons records. Merci per la visita. Mil petonets!!!

SARGANTANA, Hihihi! M’has fet riure! A veure si hauré de passar la nit a la terrassa i estalviar-me calerons de crema de nit. Però com diu un amic meu... “El frío lo que de verdad conserva, es la carne muerta” aaaiiisss! Hihihi!!! Mil petonassos per a tu!!!

MIREIA, No sé si la crònica és gaire bona... hihihi! Però sí que ha estat feta en directe, in situ i “pagant-ne” les conseqüències (que tal com anava tot el dia, no em puc pas queixar). Mil petonets, preciosaaa!!!

Carme R. ha dit...

M' agrada el teu sentit del humor en un dia del tot caòtic arreu de Catalunya, sort que ja tenim la primavera a tocar!!
Bona setmana!

Eva ha dit...

A Tarragona, com sempre, l'hem vist de lluny...
Salut!!!

Jordi Tudó ha dit...

Sí, hi ha molta gent que l'ha patit, jo l'he gaudit una estona aquesta tarda.

Cuida't

Jordi Guerola ha dit...

No estem acostumats ni prepaats per a estes coses, ni per allà dalt ni per ací baix.