Gener nevat... estiu regalat



Avui, per aquestes (i d'altres) contrades la notícia és la neu. Potser algú pensarà que ja n'hi ha prou d'aquest color (blanc), però és així i avui és el que ens ha tocat de patir a Tàrrega i a molts altres pobles de Catalunya on els gruixos com el cas de Prades han estat força més considerables.

Ahir anaven caien alguns flocs de neu, però no va començar a agafar fins el vespre. Des de llavors, no ha parat. A estones o fa intensament i d'altres afluixa un xic... però segueix caient la mantellina blanca.

En el moment de fer les fotografies (12.10h) hi havia 21 cms. i des de llavors ha seguit nevant amb ganes. Esperem que tal com diuen les previsions comenci anar de baixa aquesta tarda, ja que la neu s'està glaçant i és molt difícil de caminar a l'estar les voreres plenes.

Per sort de moment els carrers principals estan bastant nets, però el bus urbà, per exemple, no funciona avui.



Aquest matí confesso que no m'he atrevit a agafar el cotxe i per sort he pogut reprogramar la gestió pel proper dimarts ja que per dilluns sembla que s'esperen de nou nevades en zones on no hi estem massa acostumats, ni preparats.

Ara bé, bonic... n'ha quedat molt!!!




Rètol Nadalenc on ara costa apreciar: Bones Festes.



Imatges de la Rambla de Fàtima


Nou logotip de la Fira de teatre???



Esperem no glaci massa aquesta nit...



vistes des de la terrassa (ara sembla s'atura una mica la nevada!!!)
vistes des de la terrassa, del futur Museu Trepat (2010), ara que gairebé no neva.

Els àngels cuinant l'arròs
se'ls hi ha sobreeixit l'olla
no han pogut aturar el vol
això que eren bona colla
sols falta que ferrin l'ou
que el rovell és un bon sol
que fon neu fent aigua molla.
Anton Fortuño


El vídeo, molt cassolà, és fet des de la terrassa de casa a Tàrrega.





I aquest que es mostra en el video inferior, és el paisatge que es veu avui diumenge 10/01/10, 48h. hores després. S'ha fos molta de la neu, però encara en queda. El pitjor, que malgrat el sol que fa, la temperatura segueix molt baixa i la neu s'ha gelat. Ahir per exemple, vaig patir-ne les conseqüències en forma d'una caiguda i dos blaus, un a cada genoll.







32 comentaris:

Clidice ha dit...

Ja ho diu també l'altra dita: any de neu, any de Déu! :) a la terra li agrada la neu. Ta preciosa la comarca :)

Carme Rosanas ha dit...

Preciós! però ja podeu vigilar que s'esperen gelades... que no caigueu!

Això sí dóna gust de veure i si a la terra ni agrada millor que millor...

una abraçada blanca...

Cèlia ha dit...

Em pensava que estaves a Finlàndia, he, he! Que bonica que és la neu, no me'n canso de veure-la, ja en pots penjar les que vulguis! Jo des de l'escola veia el Puig d'en Marc tot nevat i feia un goig!

Garbí24 ha dit...

Aqui va començar amb moltes ganes ahir...però la tramontana ens ha deixat sense neu.
Avisa a totes les de Tarrega que vagin amb compte amb els 21 cms i les relliscades....;)

assumpta ha dit...

CLIDICE, Sí preciosa ho està... massa i tot!!! hahaha! Petonets. =)

CARME, I tant, he hagut d'anar amb molt de compte al fer les fotos, perquè la part de sota de la neu ja començava a estar glaçada i relliscava. Aaaaiiiisssss! A veure aquesta propera nit. Ara, la terra agraïda ja ho pot estar, ja! Petonets. =)

CÈLIA, És que no sé com fer-li la competència a la Merike!!! I és ben veritat, si es veu per la finestra és guapíssim, però si s'ha de sortir el tema canvia.... Petonets. =)

GARBI24, Hahahahahahahahaha!!!! Éts massa! Encara ric ara!!! Sí, sí ja les avisarè que vagin en compte que no només els "morenitos" tenen perill!!!
Petonets. =)

Thera ha dit...

Quines fotos més xules!!! Aquí també estem coberts de neu, però només amb un delicat mantell blanc. Les fotos les faré en una altra ocasió. Aquesta vegada ha estat una nevada discreta... :D

Sergi ha dit...

Ja sé que és molest i fins i tot perillós, però estem a l'hivern, i no hauria de ser tan estrany que nevés. Hi estem poc acostumats, però és el que toca. I fa bonic, no?

Ma-Poc ha dit...

Déu n'hi do amb la neu que ha caigut. Avui he passat per La Panadella i me les he vist de tots colors!

Mireia ha dit...

aqui a la costa no acaba de posar-s'hi. Ahir a la tarda tornant de Barcelona en van caure quatre flocs a l'autopista però després res.
Aprofita per fer fotos que normalment nopodem fer.

òscar ha dit...

La neu deixa postals precioses. Directament proporcionals als mals de cap que sol generar.

Tonosepe ha dit...

A Montmeló no neva fa molt, clar que em sembla que no estem preparats, però... es tant bonica.

Striper ha dit...

Ostres vaig esta a Tarrega per la fura del teatre itenia un aspecte molt diferent, un troç mes abaix del eix no em vis ni gota de neu.

rebaixes ha dit...

Els àngels cuinant l'arròs
se'ls hi ha sobreeixit l'olla
no han pogut aturar el vol
això que eren bona colla
sols falta que ferrin l'ou
que el rovell és un bon sol
que fon neu fent aigua molla.
................. Anton
Esteu curiosos... Aquí també n'ha deixat però no tanta.

kika ha dit...

que bolnic!!! i quin fred deu fer :-)
aneu amb molt de compte!!!

rits ha dit...

Ja sé que complica la vida a tothom, però que n'és de bonica la neu!!!! com m'agradaria que nevés a la ciutat (segur que llavors la malaïria per les complicacions, .... xò que n'és de bonica!!!)

Quin fred que fa!!!! això és l'hivern!!!!! i a casona, ben tapadets i abrigadets!!!! mmmm, m'encanta!

unes fotos fantàstiques!!!!

Blaudemar ha dit...

Déu ni dó!!!!!
Jo visc a Terrassa, i aquí només ha caigut aigua. De neu, ni un floc, per petit que sigui!

Ferran Porta ha dit...

Fa poquets dies us penjava al blog algunes fotos de Berlin, sota persistents nevades. Francament, pel que veig a les teves fotos d'avui, no veig gaire diferència entre les dues ciutats. Toca abrigar-se.

Assumpta ha dit...

El vídeo serà casolà però està molt ben fet!! Ens ofereix una visió molt amplia i s'apropa als detalls més nevats... a mi m'ha agradat molt!! :-)

Per cert, veig que vius en un lloc tan "silenciós" com jo :-))

I el poema de l'Anton ho lliga tot la mar de bé :-)

Aquí a Reus també ha nevat, i ha arribat a cuallar una mica i tot, però res comparable amb el que ens mostres de Tàrrega :-)

Aneu amb compte a no relliscar!!

Montse ha dit...

nenaaaaaaa, que boniiiiiiic!!!!
a lleida no hi ha caigut ni una volva, i els nens demanaven neu amb candeletes... bé, això els que han vingut a l'escola, que en faltava la meitat...

Mon ha dit...

Que bonic pintar el paisatge de blanc el mes de gener....any de neus....mil petons

fanal blau ha dit...

jo ara em posaria els guants i sortiria a fer guerres "pacífiques" de neu!!!
Les fotos xul·líssimes!

Au...va...surt a jugar!

Una abraçada, assumpta! :)

Azu ha dit...

Tornant d'Andorra hem passat per Ponts, Cervera i després la A-2 cap a barcelona, i estava tot el paissatge plé de neu. Semblava una postal. El pitjor, el gel i les relliscades.

Com també diuen AÑO DE NIEVES..AÑO DE BIENES

brancalúa ha dit...

Preciosa la nieve. A nosotros no nos ha llegado aunque la hemos tenido muy, muy cerca.
Gracias a tu reportaje he podido sentirla un poco a traves de tu mirada.
Petonets

assumpta ha dit...

THERA, Si vols te n’envio una mica, que de moment ja en tinc prou! No obstant, al pas que anem i amb les previsions que diuen igual en breu pots fer-ne tu mateixa de fotografies. Celebro que t’agradin. Un petonet. =)

XEXU, Ara ho has dit, hi estem poc acostumats i gens preparats. Aquí neva un dia i ja ho tenim tot col•lapsat, sembla que no aprenguin res de res. Els vials dels cotxes estan bastant bé, però les voreres gens ni mica. Avui m’he pegat una fabaaaaaaaa! Un petonet. =)

MA-POC, Ja veig que ho has pogut comprovar tu mateix. Hi ha un bon mantell, sí, i encara que el sol d’avui l’ha fet minvar, les gelades ho convertiran tot en pistes de patinatge. Un petonet. =)

MIREIA, Ja has vist que t’he fet cas i avui... ben equipada... cap a fer fotos! No t’estranyi que vingui una altra onada de fred i llavors també en puguis fer tu unes de ben maques! Un petonet. =)

ÒSCAR, La frase filosòfica aquesta m’ha encantat, és prou encertada, hi tant!!! Maldecaps els que vulguis a primera hora del matí. Ens hem llevat a -6º i moure el cotxe era un espectacle. Desprès amb el solet... hem arribat a la màxima del dia 0º . Un petonet. =)

TONOSEPE, A Montmeló li costa una mica de nevar, encara que de la temporada que vaig viure a Parets, en recordo una enfarinada, deu ser fa uns 10 anys aprox. Potser ho recordaràs. I no et preocupis, que veig que de preparats a part del pirineu, no ho estan enlloc. Un petonet. =)

STRIPER, Vas venir aquesta edició passada? Aaaiiisss! Un altre any avisaaa! Sí, sí llavors sempre fa una calor que empesta i ara... aquí el clima és molt dispar. Un petonet. =)

assumpta ha dit...

REBAIXES, Geniaaal! Un cop més em trec el barret per a tu! No sé si has vist que automàticament els teus angelets varen pujar el trenet al post. Un cop més t’agraeixo aquestes impagables col•laboracions teves! ;))). Un petonet. =)

KIKA, Sí, molt bonic i molt fred!!! Aquesta passada nit hem arribat a -6º i diuen que aquesta serà més fredaaaa! Ai mare! I seguint el teu consell... he anat en compte... però això no m’ha lliurat d’una caiguda espectacular! i com tot està gelat, no em podia aixecar i tornava a caureeeeeeee! (sort que no he vist a ningú i em sembla que tampoc hi havia cap càmera oculta) hahaha. Un petonet. =)

RITS, Si noia complicadament/preciosa!!! Ara sóc a casa a la vora del radiador i s’hi està de bé. Aquest matí era una guapada mirar per les finestres, fantàstic! Però només sortir al carrer, tot eren complicacions. Celebro que t’agradin les fotografies. Avui n’he penjat més. Un petonet. =)

BLAUDEMAR, Sí, els meus cunyats són a Sentmenat i ja veig que tampoc. I això que per aquesta zona del Vallès de tant en tant hi fa alguna sorpresa eh?, L’hivern és llarg i tot just acaba de començar. A veure si més endavant podem veure fotos teves. Un petonet. =)

FERRAN, És que no sabia com fer-te la competència, vaig parlar amb st.pere i... aquest home no te mesuraaa! Bé, no comparem pas amb Berlín, eh? Això és poqueta cosa i ja veus com acabem!!! I tant que toca abrigar-se, gggggrrrrrr! Un petonet. =)

ASSUMPTA, Cassolà total i en plena marxa flocaire! No te gens de qualitat, però reflecteix perfectament tal i com estava la situació en aquells moments. El menjador i la cuina em donen a l’avinguda que abans era l’antiga N-II i soroll n’hi ha una mica, no massa. Les habitacions donen a l’altra banda i no se sent res (bé, mentida sí que sento de vegades als veïns de l’altre bloc a la nit i emprenya moooooolt!. Que ho sabies que avui cauria jo????? Un petonet. =)

MONTSE, No ha caigut res de res??? Veien com anava la cosa per aquí, vaig trucar per canviar els plans i aniré a Lleida dimarts. No m’atrevia ni en cotxe i menys encara amb el tren. L’hivern tot just comença, a veure si més endavant en veieu. Un petonet. =)

assumpta ha dit...

MON, El paisatge blanc és preciós, però com per aquí no hi estem acostumats aviat es complica la situació. A veure si realment aquest és un any bo per a tots, tant de bo!!!. Un petonet. =)

FANAL BLAU, Hahahaha! És temptador, sí! Però s’ha de vigilar amb les ulleres i la càmera. Avui no he jugat, però sí he fet fotos i m’he gelaaaat! Un petonet. =)

AZU, A que el paisatge està preciós? Suposo que heu vist blancor durant bona part del viatge. Ara com tu bé dius, el pitjor són les relliscades per culpa del gel. Jo he caigut avui i porto els dos genolls amb dos blaus, aaaiiisss! Un petonet. =)

BRANCALÚA, A vosotros no os nieva, pero veo que este invierno está dejando unos temporales de mar y viento terribles, no? Ya veo que te coge morriña con las fotos... si te han gustado hoy he dejado algunas más. Cuídate mucho. Un biquinho (está bien escrito?). =)

Montse ha dit...

Ep! Tot perfecte, excepte la caiguda! vigila els genolls, reina mora!

quina envegeta que em fa, veure-ho tot tan blanquet! (al mateix temps, em fa certa basarda per la incoloditat que suposa circular amb neu)

Un petonàs!

assumpta ha dit...

ARARE, Cert! com tu dius, ja n'hi ha prou d'aquest color a fora!!! hahaha, és bastant problemàtic tot l'enrenou que hi ha. Amb aquestes temperatures, ni es desfà del tot la neu (segueix tot ben cobert) i a més tot és munts de gel!!!
Per circular encara, però per treure el cotxe i per aparcar és un drama.
Petonets reinaaaa!
=)))

Núr ha dit...

Mare meva, quin bé de déu de neu!!!!!!!! És preciós, però segur que hi deu fer un fred... :D

assumpta ha dit...

NÚR, Si noia, fa fred! però avui la veritat és que ha pujat bastant la temperatura i la pluja ha desfet gairebé del tot la neu.
Millor així, que les fotografies ja les havia fet, hahaha!
Petons preciosaaaaaaaaa!
=)))

Xarnego ha dit...

Suposo que amb la nevada,
la sirena del teu veïnatge
ha deixat de sonar.
Mol maques les fotos,
les que mes m’agraden,
son els gruixos de neu dels bancs

Et llegeixo

Joana ha dit...

Molt boniques les fotos,
les que mes m’agraden,
son els gruixos de neu als arbres.
Deu ni do pobres coches!!!!!
Jo tinc fotos de la meva mare de l'ant 1969 tot just tenia uns messos, Lleida nevada!!!
Un paisatge mot bonic!!!!!!!!!!
Joana