Disseny integral... o pífia monumental?

AVIS IMPORTANT!!! Les imatges del nou disseny de l'Av. Catalunya, que esteu a punt de veure, poden ferir la vostra sensibil·litat, la nostra... ja fa dies que l'han ferit greument.

Nota: Si clickeu damunt les imatges, ho podreu apreciar millor.

Tot el ferm (calçada vehicles i vorera vianants), queda a la mateixa alçada, no hi ha separacions de cap mena i el color (per posar-hi un nom) de l'asfaltat és en tots els casos el mateix. Això comporta perill per a vianants, sobretot nens, avis i animals de companyia.

El tipus de ferm i acabat, és semblant al que és fa en molts interiors de parkings i garatges. Tot queda "marcat" i com a més, el servei de neteja és totalment deficient sempre en aquesta vil·la, (no us penseu pas que només és durant els dies de Fira, que porqueria al terra del carrer, aquí en tenim tot l'any) la sensació que om te mentre intentar passejar és doncs, bastant desagradable.

Els arbres que teníem a l'av. Catalunya, els varen talar de soca-rel i els que hi van posar nou ja estaven morts. La sensació de buidor i desencís es fa palesa en tot el recorregut. El pitjor de tot, és que aquesta avinguda travessarà tot Tàrrega d'un extrem a l'altre. És l'eix vertebral.

Es comenta, que els cubos i "taules" que exagerament hi ha per tot el recorregut va venir de les restes de l'Exposició de Saragossa. Sigui com sigui, el seu estat deteriorat, malmés, sense unificació de tons i en molts casos massa junts i malposats, només duu comportaments incívics a més d'accidents. El passat mes d'agost varem veure com un vailet que intentava saltar-los va pendre mal i va haver de ser trasl·ladat a l'hospital Arnau de Lleida.

No sé si es degut a la mala qualitat emprada en els materials o a la poca traça dels operaris, però el ferm s'està literalment "desintegrant" en molts llocs.

Passejant per "l'avinguda", encara que potser ara li hauran de canviar el nom, el comentari general del veinat és la pífia monumental que s'ha fet amb una obra tan i tan esperada per la ciutat durant molts anys (era l'antiga N-II que creuava pel mig de la població). El veïns han hagut de desemborsar una quantitat molt important de diners, en plena época de crisi, per veure aquest lamentable resultat. En d'altres consistoris en situació urbanística semblant, l'ajuntament ha fet l'obra a gust de la població i la despesa ha anat a càrrec directament de les arques municipals (que ja sabem que són les arques de tots).

A la pl. El·líptica la descomunal rotonda inacabada i els seus arranjaments inexistents, dónen una sensació de deixadesa difícilment comparable a d'altres indrets.

Està clar que qui va dissenyar l'Avinguda i la rotonda de la plaça no va a peu ni tampoc en vehicle. Quan ets dins la descomunal, inacabada i desoladora rotonda i vols accedir (girant a la dreta) al barri de Fàtima, gairebé no pots.

De fet, els camions d'escombraries, els camions en general i el bus urbà, van haver de prescindir al seu accés.

Al cap de tres dies de "l'acabat", de nou els mestres operaris, van haver de fer un "apanyo" rebaixant la vorera i fer-la com les d'accés/rampes, de manera que els vehicles s'hi puguint i no s'hi deixin les rodes amb el canto.

M'agradaria dir més coses, però crec que ja queda prou clar tot. El descontentament general en aquest tema i també en d'altres, així com el forat que es comenta hi ha en la butxaca del sr.ajuntament, fa que els veïns patim d'una úlcera col·lectiva que ens aquests moments no disposa de cura.

Ens han ferit greument la nostra sensibil·litat i encara que és vox populi, no sembla que els seus responsables hi vulguin posar pas remei. De pena.


28 comentaris:

kweilan ha dit...

Sempre em fan molta ràbia aquestes coses. Com és que si hi ha diners -perquè ho paguen els veïns- no es pot fer una obra amb professionalitat i gust? Per les fotos ja es veu que és un desastre! I com sempre només tenim dret a la queixa.

Lluís Bosch ha dit...

És emprenyador veure que això es paga amb diners públics sense que el públic tingui res a dir. En aquests casos caldria tenir la possibilitat de denunciar l'arquitecte municipal i la constructora per danys estètics i malbaratament en gerenal. Caldria dur uns quants arquitectes a la presó, o a treballar gratis la resta de la seva vida construint cendrers o papereres, i res més.

Carme R. ha dit...

Deunidó com anem, a tot arreu es igual, jo no sé com poden fer aquestes barbaritats amb el diner pùblic!

Clidice ha dit...

vaja un gol que us han "colat"! :( aquí hi ha hagut més d'un "sobre" segur! i si no n'hi ha hagut és que són els més ineptes de tots, ja cal que no els torneu a votar! quin greu! ara no sé si venir! :( si ho veu el pare li agafa un infart :(

rhanya2 ha dit...

El mateix gol que ens van colar a la plaça Lesseps... No puc mirar-la sense pujar-me per les parets. Quin fàstic tot plegat!!
I el pitjor, Assumpta, és que algú ha estat molt ben pagat per fer aquests "dissenys", aquests bodris!
:(

rits ha dit...

déu n'hi dó! s'han quedat a gust!!!! i les associacions de veïns no hi diuen res?

Assumpta ha dit...

Noia, en aquest cas em sap greu haver-te de donar la raó... perquè és terrible.

Aquests cubs en mal estat, els arbres morts... és molt lleig. Semblen "trastos" tirats al mig del carrer.

Et felicito per denunciar-ho, de veritat. Tant de bo la gent comencés a queixar-se, fer cartes als diaris, programes de radio o com tu fas, en un blog, perquè no hi ha dret.

Espero que conseguiu que ho canviïn!!!

assumpta ha dit...

KWEILAN, Tens tota la raó. Aquí a més, van fer creure que la futura presó seria un “xollo”, potser la gent pensava que plouríen calers del cel. I ja veus, ni per fer aquest desastre en tenen prou amb els de les arques que n’han de demanar a tots els veïns. Si mai vens per aquí, ja em diràs que et sembla a tu in situ. Petonets.

LLUIS BOSCH, No dius pas cap bestiesa! Potser així s’ho repensaríen abans de fer desastres com aquest. Encara ni ho han inaugurat i ja fa pena de veure. Salutacions des de la plana!

CARME ROURA, Si noia, també tu ho dius ben clar. Juguen amb els nostres diners i després fan aquestes barbaritats. Els primers dies, a més, no es podia ni tan sols tombar als carrers laterals ho havien prohibit i més amunt que hi ha un semàfor el van posar primer darrera mateix d’un senyal de ceda i no es veia. Penós. Un petoneeet.

CLÍDICE, Ara ho has dit, ineptitud total! El pitjor de tot, és que aquests eren en els quals es va dipositar tota la confiança després de molts anys de govern municipal (el anteriors), que no feien res de res i només escalfaven la cadira. I ja veus el resultat de tot plegat. Mira que estava atrotinada i fotuda l’av. catalunya i la majoria de veïns la tornaríem a canviar fins hi tot. No tenen vergonya. Si ho veus tu o ton pare ja em diràs que et sembla. Petoneeets wapa.

VIOLETTE, Tens moltíssima raó. El pitjor de tot és que hi ha algú que va tan ample i amb les butxaques plenes perquè a sobre ha cobrat per aquest “disseny”. Crec que un parell d’anys com a màxim, estarà tot el paviment destrossat totalment. A més, no està massa anivellat i amb el cotxe vas fent “tumbos”. :( Mil petons!.

RITS, Sí, les associacions han fet el crit al cel des del primer dia. Però els altres duen taps a les orelles o s’han tornat sords i cecs i van a la seva. Hi ha moltes crítiques però res, ni cas. També com tu m’enfilo a les parets cada cop que com avui hi he de passar. Avui al tornar del metge i al dur la càmera petita a la bossa, m’he decidit a fer el post. Ja falta poquet per a que et treguin el guix, oi? Ànims i petoneeets!

ASSUMPTA, Ho has clavat, si senyora: “Semblen "trastos" tirats al mig del carrer”, je,je. Quan ho he llegit he pensat ostres, la millor manera d’explicar-ho. Si, tots hauríem de fer sentir la nostra veu quan hi ha temes en els quals no hi estem d’acord organitzant CASSOLADES BLOCAIRES!!!
Mil petonets també per a tu!.

Garbí24 ha dit...

es com sempre se'ls envà el pressupost per pagar als corruptes i amb el poc que queda han de fer l'obra amb lo mes baratet que troben i nosaltres anar pagant com sempre.

Jordi Tudó ha dit...

assumpta, quina bona feina has fet. És que són uns sapastres i al damunt cobren per fer aquestes animalades i amb el cap ben alt. Quina colla aquests polítics aprofitats que ens ha tocat d'aguantar. És que són tots una colla d'impresentables. Com aquell que està a la taula del parlament, diu que hi ha d'haver regeneració política, fa 30 anys que no fa res més que xupar dels diners públics. Als 4 o 8 anys cap a casa tots i a treballar, prou d'aprofitats.
www.miradesalvent.blogspot.com

lanuor ha dit...

Assumpta! No et trobo pel facebook... què ha passat?? :(
Et volia agrair tots els comentaris que m'has deixat al blog, m'han animat molt. Encara no he trobat el "supermercat per anar a fer la compra que tu ja saps".
Gràcies per tot!!!!

Per cert: quina destrossa urbana, no? No serà cosa de l'Ajuntament? (ejem)

Núr ha dit...

Hòstia, -assumpta-, quin bon nyap us hi han fotut, aquí!!! Per l'amor de déu, que no tenen vergonya!! Ja veurem què us en diu per la fira del teatre, l'any vinent! Que se'n faci ressò!

Anònim ha dit...

Muy bien Assumpta, estoy contigo, que yo lo he visto y realmente el diseño y construccion es lamentable. Animo, a ver si esto llega donde tiene que llegar y lo reestructuran.
Besos
Antonia

Patrícia Montañés ha dit...

Quina marranada que han fet, no? Un nen ho hagués fet millor!

assumpta ha dit...

GARBI24, Ja tens raó, ja! Aquí, com a mínim, el que està molt clar i salta a la vista és que ho han fet tot amb materials de dubtosa per no dir directament nul•la qualitat i la ma d’obra emprada tampoc és que fos la més capacitada per dur-la a terme. En quatre dies, quatre i ja fa fàstic de veure, no vull ni pensar d’aquí un temps. Petons. ;)

JORDI TUDO, No sé si la feina és massa bona, però necessitava esbravar-me! Totalment d’acord amb tu! Políticament,(si més no, quan són dalt al poder) haurien de tenir un temps màxim d’estada. Una espècie de data de caducitat tipus ioyourt. I si a sobre no ens agrada ja d’entrada, canviar-lo. Però estan molt ben “apoltronats” tota aquesta colla. Aaaiiisss! Petons. ;)

LANOUR, No m’agradava el “faseruc” i el vaig enviar a pastar fang directament. No m’hi trobaràs pas. En tot cas, t’he d’agrair jo a tu la bona feina que fas! I sí, si trobem algun súper on hi vengin els “productes” que precisem, ens avisem, eh?, je,je. Gràcies a tu, wapaaa i molts petons. ;)

NÚR, Je,je, sí, sí un nyap que ocupa tota una avinguda d’1,7kms. Aquests porten la careta posada,com si fos una obra de teatre, perquè segur que la seva els hi cau a trossos de la vergonya! Mil petonets. ;)

ANTONIA, A que sí, a que da vergüenza de verlo y de que lo vean? Pues siguen con ello. Hoy además en la prensa comunican que van a plantar 330 árboles. Lo que no dicen, es que había muchos más del doble, que los talaron sin ningún remordimiento, que los nuevos que plantaron estavan ya muertos... etc. Un DESASTRE!. Besos preciosaaa! ;)

PATRÍCIA MONTAÑES, Si noia, tens tota la raó és una marranada i ni tan sols tenim dret a “pataleta”, tot plegat de pena. Mil petonets, wapaaa! ;)

Cèlia ha dit...

Aix, i els "sapastres" s'aplaudeixen els uns als altres i encomanen aquestes coses d'un poble a un altre, a Valls ens passa el mateix!

brancalúa ha dit...

Se repiten las historias, poco importan nuestros espacios...a todos estos solo les interesa hacer dinero y nada más.
Hasta cuando tendremos que soportar toda esta porquería...
Pienso que solo les asusta un poco el ruído , la protesta en la calle, y lo más importante las asociaciones de vecinos fuertes e unidas...pero en estos tiempos que corren me parece que todo está muy diluído y la gente se mantiene bastante pasiva.
Esperemos que vengan de nuevo buenos tiempos para poder transformar algo todo esto.
Buen reportaje. Te felicito
Bicos

Montse ha dit...

ostres, quina merda!

uix, perdona, perdona...

rebaixes ha dit...

A veure si hi trobeu millets, que els bitllets ja no hi son... Mecatxins...Anton.

assumpta ha dit...

CÈLIA, Vols dir que no els clonen, directament? Ja veig que n’hi ha de repartits per tot arreu de sapastres d’aquests. Algun dia n’aprendran?, tant de bo. Petonets de bona nit! :)

BRANCALÚA, Toda la razón del mundo. Actualmente existe un desencantamiento colectivo en todo y para todo. Años atrás, la gente se unía ante una actuación deficiente como sería este el caso. Ahora no, ni en tema político ni urbano, ni laboral. No hay cohesión social y sin ella, “ellos” actúan libremente a sus anchas y encima quédales agradecido. Deseo que ya te encuentres mejor de la gripe. Un bico de buenas noches también para tí! ;)

ARARE, Perdonada Reina Mora!!! Faltaría! A qui no se’ls pot perdonar en canvi és a ells, je,je. Ja veus que per tot arreu s’ensuma la mateixa tifa (A veure quan disposes de la gravació, eh?), restem a l’espera. Petonets de bona nit, wapa!
ANTON, Je,je,je, Els bitllets han desaparegut i el millet deu ser amagat en algun lloc perquè aquests dies ja no surten imatges d’ell anant de restaurants ni amb falsos somriures fastigosos. Catxiiiiins! Quina colla i no pas la pessigolla, que aquests no ens fan riure, fan plorar. Mil petonets per a tu! ;)

Joana ha dit...

Amb tanta sofisticació de diseny urbà hi ha més nyaps que obres ben fetes i gens pràctic...
Girona ja no és la que tan enamora :(

jo artin au ha dit...

Són d'altre món; però els votem. És fotuda, aquesta crisi (la política). No hi ha més.

Joana ha dit...

Deu nidó com esta tot a tot arreu.
No sé com poden fer aquestes barbaritats i pifies amb el diner pùblic!

ostres, quina porqueria!
Lleida, esta damunt davall pasa per on pasis, conos, obres voreres aixecades, carrils tallats, embussos, cada cop que paso per l'avda tortosa de Lleida, me'n recordo de tots els que fan les obres urbanes, es unqa vergonya!
Joana

assumpta ha dit...

JOANA (BLOC), Totalment d’acord amb tu, Joana. Cada vegada hi ha més sofisticació, que en cap cas vol dir bon gust, a l’hora de dissenyar avingudes, places, parcs... i un llarg etc. Fixa’t que en el cas de places i parcs, cada cop hi ha menys “verd” o bé fins hi tot no n’hi ha gens. Tot són llocs amb molt de ciment per tot arreu i nul•la personalitat. No! No! Que jo vull la Girona de sempre, la que enamora i encisa als visitants!!! Petonets, wapa. ;)

JOAN, Potser sí que tenen algun tret diferencial i el duen amagat, je,je. Hi ha crisi política, és evident, però també hi ha crisi de responsabilitats, de criteri i de valors dins d’aquest mateix àmbit polític. Jo vaig votar-los aquests, sí! Aquesta és la segona legislatura municipal. Imagina’t com eren els anteriors que ja duien un futimé d’anys i no feien res més que mirar-se el melic. Por em fa (perquè no hi ha més opcions amb cara ulls), el resultat de les properes municipals. Petons. ;)

JOANA M., Sí, Joana, hi estic d’acord, ja veig com està també Lleida. Però una cosa és fer obres, perquè lògicament cal fer-les i d’altra és fer-les amb el “cul”, com seria aquí el cas, tenim en compte a més, que fan servir els nostres diners per a jugar al joc dels disbarats urbanístics. Petoneeets! ;)

Anònim ha dit...

Mare meva fico un 0 eh.

assumpta ha dit...

CESC, Vols dir que fins hi tot no podriem votar en negatiu???. És una vergonya el que estan fent.
Mil petonets de bona nit! =)

xavier ha dit...

Aquesta obra es un desastre.
El formigó, a la llarga, i com es pot veure en el barri de fàtima on tb hi ha aquest asfaltat (amb formigó), s'esquerda, per moltes juntes que hagin posat.
Els arbres son plataners, o sigui que en 10 anys, amb les arrels fortes, rebentaran el paviment, aneu per fatima a veure-ho, sobretot al carrer llarg de baix de tot.
Els cantells de formigó, per anar bé, s'haurien de deixar sense cantell, ja que es trenca a la llarga, o no tan a la llarga.
El dia que ploguin 120 litres per metre quadrat, allò semblarà un riu, tot al mateix nivell, i els desaigues, diminuts, amb fulles, terra, pols i altres porqueries estaran tapats.
L'armadura del formigó, en uns anys, estarà rovellada per la carbonatació del formigó, o sigui que petarà.
Ningú sap qui te preferencia en els creuaments, ra han tret els stops de l'avinguda, ja que abans tenien preferència els dels carrers.
A la plaça elíptica, encara hi ha un gir amb poc angle i amb l'acera alta, el que va del carrer palafanga (carrer abandonat, brut, amb aberracions urbanístiques i pipican de gossos, digne de visitar), per girar cap a la plaça elíptica.
En definitiva, un desastre!
Quan hagin de baixar els padrins a mig agost o mig juliol per aquesta avinguda, sense sombra practicament, allò serà un infern.
El temps ens donarà la raó

assumpta ha dit...

XAVIER, Gràcies pel teu comentari!!! Em sembla que no ens coneixem oi?, però ja veig que tu sí coneixes perfectament també la situació actual (i lamentablement em sembla que definitiva) de tota aquesta aberrant pífia monumental.
No crec pas que n'aconsseguim res de res, però com a mínim així podem evitar-nos prendre "sal de fruites" per al mal d'estomac.
Repeteixo, gràcies per haver deixat palesa tu també la teva opinió i si mai vols tornar per aquest espai, sempre seràs benvingut!
=)))