Tàrrega destruïda pels alienígenes


Última hora !
Tàrrega està sent destruïda per alienígenes. Hores d'ara, no disposo de més informació. Acabo de pujar al terrat i aquesta és l'imatge que he pogut captar a les 12.10h. En ella es poden veure clarament diferents columnes de fum (avistables des de tota la comarca). És el resultat dels diferents atacs a que estem éssent sotmesos des de l'inici d'aquesta jornada. No disposem de servei de telefonia fixa ni mòbil, estem sense llum i la ràdio local ha deixat d'emetre en directe. Amb un vell transistor a piles estic intentar copsar qualsevol mena d'informació al respecte. Em sembla que el temps, i la història tal com la coneixem... ha arribat al seu fí. Adéu món!, m'ha agradat de poder haver-lo conegut fins ara... !

No us espanteu pas! He volgut retre un petit homenatge a Orson Welles, i la seva adaptació radiofònica de la novel·la "La guerra dels mons" de H.G. Wells, el dia de Tots Sants de l'any 1938.
Tot això ve perquè la novel·la "Mecanoscrit del segon orígen" d'en Manuel de Pedrolo, per fí, serà adaptada per al cinema de la ma del director català Bigas Luna.
Bigas Luna i Manuel de Pedrolo, sembla ser que es van arribar a conèixer i el director català assegura que sempre ha volgut dur a la gran pantalla aquesta obra.
S'estan duen a terme en aquets moments els càstings per a poder escollir els actors que donaran vida als joves protagonistes de la història, en Dídac i l'Alba. I així, poder presentar el teaser del film en la pròxima edició del Festival de cinema de Cannes, del 13 al 24 de maig.
El rodatge, amb enregistraments a l'Urgell i el Pla d'Urgell, a més de Barcelona, podria arrancar a la tardor per poder estrenar el film el 2010.
Suposo que ja ens anirà arribant més informació al respecte i des d'aquesta "corresponsalia" de notícies, us la faria conèixer.
I després d'aquest petit "ensurt-broma", només em cal desitjar-vos un tranquil cap de setmana!
Fotografia: Diari Segre, retocada informàticament per Phisalia.

21 comentaris:

Garbí24 ha dit...

Esperem que el teu proleg no sigui mai una realitat , tot i que el fum no hi ha qui ens el tregui

Ma-Poc ha dit...

M'ha agradat el teu homenatge a Welles (i a Wells :) )! Esperem que l'adaptació cinematogràfica que comentes estigui a l'alçada...

Sergi ha dit...

El mecanoscrit del segon origen! Un bon projecte, i almenys les tasques de casting no seran gaire complicades, no hi surten massa personatges!

Assumpta ha dit...

Jajajaja menys mal que parlaves d'alienígenes perquè si no jo ja m'hagués espantat!! :-))

Ostres, el Mecanoscrit... el vaig llegir fa uns "molts" anys :-)

L'article t'ha quedat impactant!! Et felicito! :-)))

MARIA ha dit...

ASSUMPTA, amb més ensurts com aquests ens quedarem garratibats!!!
Ja espero veure el Mecanoscrit, espero i desitjo l'adaptin bé.
No abandonis el teu blog. És esplèndit!!!
Salutacions.

rebaixes ha dit...

Un ensurt a mitges. Com que conec elde la sirena i les campanes, no em semblava enrevesat que hi hagués un enrenou. Els vells tot ens ho creiem... o fem veure que... M'alegra llegir-te encara que sigui de tant en tant.// A mi la grip m'ha atacat fort en cosa de tos i una desgana inusual. Es el preimer que he fet al veure que estaves aquí. No hi trobo gust amb res. Però ja passarà... feia uns vuit anys que no ho ha havia tingut tant fort i febre poca, però tos i deixament. Saps com m'ha pasat la tos. No sé si posar-ho al post demà si em ve de gust... La noia m'ha dut la solució. No la creuràs. M'he untat la planta dels peus amb pomada de Vicks Vaporup i oli en un llum. Miracles.// He quedat abatut. però ja ressuscito...mira sinò. Bona festa. Anton.

Anònim ha dit...

Ja em passava que no havia passat res! però sempre tens l'ai al cor jeje dic pot ser hi ha passat alguna cosa! però retre homenatge sempre diu molt d'un.

Ferran Porta ha dit...

Molt bona, l'entrada d'aquest post. Pel que fa al "Mecanoscrit", sé que és un clàssic però no me l'he llegit mai; se m'acut que ho hauria de fer abans no surti la pel·lícula.

Salut.

Carme Rosanas ha dit...

Doncs mira, en el primer que he pensat és en Orson Wells!

I m'alegro d'això de la peli, a verue si està a l'alçada, i no em fan enfadar destrossant una obra del meu autor preferit! Ja ens tindràs informats si tens notícies!

sargantana ha dit...

mira que ets dolentota!!!
primer ens fots el espant i despres ens desitges un cap de setmana tranquil!!
ja te val!!
pero et mereixes un peto....que te trovaba a faltar :-)
sargantana

Anònim ha dit...

Sí que fa una mica de por sí aquest comiat tràgic.

Una novel·la com "Mecanoscrit" mereix una pel·li (hi ha aquella sèrie de televisió feta amb prou encert, però és molt vella). És una bona notícia. Bigas Luna és molt bo, però ja m'imagino com salpebrarà el text al seu estil... li traurà suc a la parelleta adolescent descobrint l'amor i el sexe... Bé, esperarem el resultat.

Jesús M. Tibau ha dit...

El Mecanoscrit..., quin clàssic, present a quasi totes les llars.

zel ha dit...

Ui, quasi m'emociono... No voldria cap mal a ningú, eh? Però potser, només potser, si ens amenacessin des de fora faríem pinya...creus que seria possible contactar amb Vega Centaure o qui sigui i fer un pacte? Jejje, vaig més enllà del mecanoscrit...

Montse ha dit...

ui, te'n recordes, quan en van fer una adaptació televisiva? Era dolenta amb ganes! em sembla... perquè recordo que no m'hi vaig pas enganxar! (en tot cas, no sé si tenia massa capítols)

El llibre el vaig trobar genial!

a veure què tal pot ser la pel·li. Bigas Luna no és sant de la meva devoció. On vera, que diuen els francesos!

bon diumenge, reina mora!

bajoqueta ha dit...

Un dels meus llibres preferits, però això que els porten al cine a mi de vegades no m'agrada... espero que ho faiguen bé :)

Així m'agrada que vinguen a rodar per Lleida també.

Nuria ha dit...

M'has fotut un bon ensurt, ja ja ja!!!

Em va encantar el Mecanoscrit, l'he llegit un parell de cops.

Salutacions.

MIA ha dit...

està bé aquest petit homenatge, però m'ha sobtat al llegir el principi uf! petonets de mia.

Nymnia ha dit...

Jeje! Per un moment he pensat que fets paranormals inveien catalunya! Ahir al meu barri i degut a la tempesta que hi havia la llum marxava i tornava tota l'estona! Al final, com que semblava una discoteca, vam decidir deixar les espelmetes i tancar els llums tot i gaudint d'una nit amb un toc místic i, sobretot, molt i molt cumbayà! jaja!
A veure què tal la película però, sigui com sigui, abans llegiu tots el llibre que està molt i molt bé!
Ens anirem veient!

Mireia ha dit...

Un dels grans, l'Orson!!!

Magnífica notícia la de l'adaptació, no en tenia cap referència, i suposo que serà bo per a la vostra comarca també, clar.

Joana ha dit...

ASSUMPTA,
Quin ensurt, un altre com aquest em quedarem garratibada!!!
Sort que ja havia rebut un correu teu si no ja no m'alçen de la cadira!
Espero i desitjo l'adaptin bé, el mecanoscrit.
Segueix aixi amb el teu blog.
És magnific!!!
Salutacions.
Joana

una que bada pels núvols ha dit...

jajaj q bo!! A veure si ens informes doncs! :)