l'esglai del migdia ...


Aquest post el vaig preparar el passat mes de setembre, al cap de poc d'haver iniciat aquest bloc. Donat que, lamentablement, encara seguim igual o pitjor crec que és oportú de donar-lo a conèixer a més gent i a veure si així d'alguna manera se'n fa més ressó i s'aconsegueix d'aturar aquest suplici diari.
Aquestes passades festes nadalenques (els festius em refereixo, inclós el dia 1 de gener), tampoc no ens han dispensat cap mena de treva :(
A veure que en penseu vosaltres ...

Abans de llegir aquest comentari inferior, si us plau, mireu el vídeo i activeu el so. Gràcies.



Doncs sí, aquest és el sobresalt amb que cada migdia a les 12.00 en punt, l’Ajuntament ha decidit delectar-nos les oïdes. Bé, us explico, aquest edifici que hi veieu és l’antiga fàbrica de Cal Trepat. Tot un símbol per a aquesta ciutat ja que (encara que resta tancada des de fa uns 35 anys aprox.) va ser un dels bucs insígnia d’aquesta comarca i de tot Catalunya.

Des d’inicis el segle passat, es van dedicar a la construcció de maquinària agrícola i segueix conservant un patrimoni únic a Europa tant per la diversitat de les màquines, com per l’estat de conservació. Aquest és el fet per la qual cosa hi anirà un futur museu que formarà part de la xarxa del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya.

Fins aquí, molt bé !!!

Però ara el que ens ocupa i preocupa, és que “els senyors de l’ajuntament” a part de restaurar la maquinària esmentada TAMBÉ HAN DECIDIT FER-HO AMB LA SIRENA QUE DONAVA L’ALERTA D’HORES D’ENTRADA/SORTIDA A FÀBRICA”. Els veïns que vivim a prop (perquè a la resta de la població gairebé ni se sent, o bé se sent molt poc), sabem per gentilesa seva, que és l’hora de “l’ensurt” .

Gràcies a ells, no ens cal mirar l’hora. Sabem perfectament que són les 12.00 p.m. !

Que tu dius ... cal que torni a funcionar ara ??? cal que ho faci cada dia sigui feiner o festiu ??? (només tenim dispensa els diumenges). Però clar, a ells què els hi expliques si no ho senten des de la Plaça Major !!!
Se suposa que cada vegada més anem cap a una cultura de millora de la contaminació, sigui atmosfèrica, lumínica o acústica, no ?. Si més no, així ho recull i reflecteix la Organització Mundial de la Salut (O.M.S).

Doncs això, que particularment ho trobo una bestiesa ! ...


i posats a triar coses d’abans per a fer a les 12.00, “El Àngelus” que resaven els nostres avis era una opció menys sorollosa.

Fins al proper “bombardeig”, que passeu un bon dia ! :)

Imatge: Google

14 comentaris:

BertaiPolete ha dit...

Quina poca gràcia tenen !!!. Ara que jo visc al costat d'una esglesia i quan hi han funerals és massa.
Pel tema de l'scrapbooking jo vaig començar repassant de dalt a baix la web :http://www.twopeasinabucket.com/default.asp, i vaig veure que hi ha scrap digital, que és el que jo feia, però també scrap tradicional, que és el teu àlbum de hofman però amb materials actuals. Coses més properes : el 21-23 de novembre hi ha la Feria Creativa a Barna, i allà pots veure que és l'scrapbooking a Espanya.
L'scrap tradicional parteix de la foto impresa, que després enganxem en el suport que sigui (àlbum, cartolina, cartró, plàstic...)i amb moltes o poques paraules expliquem una història. Pots posar-li totes les flors, cintes, etc que vulguis, però l'essència és aquesta : transmetre l'història.
Les fotos s'han de guardar bé, però no fem scrap amb totes, només aquelles que per un motiu o altre són especials.
No és fàcil explicar-ho però en el fons és una forma més d'expresió com ho és per a tu el teu blog.
Un petó
Maica

Lua ha dit...

Hola de nuevo guapisiima .

Me encanta el nuevo aire qué le has dado a tu casita .

Como va ese animo ??

bajoqueta ha dit...

Jolin quina mala llet! jajaja
Podrien posar-se-la a dins de casa seua a vore quina gràcia los fa.

rebaixes ha dit...

Això dels decibelis en hores marcades, si un ho sap, - no és menys o més pecat- ha de tenir els orellerets i posar-se'ls en el precís instant que es dona l'ensurt sorollós./ haureu de fer saltar l'alarma del parte escrit i enregistrat i presentar-lo davant el conseller que és cuida de quelcom.Qui sap si obren la botelleta de perfums i us ruxen amb colònia per amortiguar i consolar les oïdes...Al meyns sabeu a l'hora que esteu en aquest univers de desproposits elementals. Anton.

Anònim ha dit...

Sempre dic que quan algo molesta ho haurien de tenir els que ho provoquen les 24 hs del dia clvades al cervell.
Espero que s'arregli ben aviat encara que pel que vec fa dies que va pel mon aquest problema.
Joana

Assumpta ha dit...

Ostres, què fort!! Però si no serveix per a res... si dius que la fàbrica ja no funciona... no ho entenc...

Al poble on anava jo l'estiu també hi havia una sirena, era de fàbrica tèxtil i tocava també a les sis de la matinada... pero llavors ERA ÚTIL!! la fàbrica funcionava i la sirena servia per alguna cosa...

Fer soroll tan sols per fer-lo no li trobo cap sentit...

Heu provat cartes als diaris? :-)

Sort!!!

rits ha dit...

Assumpta, no ho he pogut evitar.... m'ha sortit un somriure!

Jo no entenc que els passa als ajuntaments. De vegades sembla que es trastoquin, que els afecti massa el sol al cap o ves a saber què. Mira que hi ha maneres de fer valer la memòria històrica...

Crec que els veïns us heu de posar forts. No pot ser. És un soroll estrident i anguniós!!!

Molts ànims i espero que ben aviat deixi de sonar la bocina!!!

....... . ... . .... .. ... ... ... . . .. M or S e . . . . ha dit...

me pareix una bestiesa això.... la comunitat heu de denunciar.... és contaminació acústica, pot afectar els vostres nirvis... i tot.. l'ànim....

kweilan ha dit...

Això que expliques és una d'aquelles coses que no puc entendre.Però què no veuen que molesten? De veritat que és surrealista.

Eva ha dit...

Ostres, i tant que no us fa falta mirar l´hora...
La veritat és que no és una manera molt agradable de recordar vells temps... hi ha altres maneres de fer molt més creatives i estupendes...
Espero que no s´allargui massa...
Petons!!!!

Lua ha dit...

Neni como andas guapa ?

Haber si te llamo ,qué la ultima vez qué lo hice no estabas ,""ande "" andarias tu metida .Un beso preciosa

Joana ha dit...

Les administraions solucionen allò que els molesta a ells i que tenen a quatre passes. Seria bo que enviéssiu aquest video a l'Ajuntament. Jo vaig enviar-los fotografies de rates que hi havia al terreny del costat i van volar. Cada dia que obrien el correu...un escrit i una foto a la pantalla de la rata! ;)I si no carta als mitjans d comunicació!
Bon dia wapa!

Efrem ha dit...

Ostres, salut i força noia, la necessitareu!

mapi ha dit...

Mare meva... quin mal rotllo sentir això cada dia!!
Aquests alcaldes cada cop saben menys el que fan... :S