Els preus

L’altra dia comentava que ja ha arribat la tardor i la veritat és que es comença a notar amb les temperatures. De nit fins i tot comença a fer fresca. I amb la nova estació el 2008 ja comença anar de baixa.

Bé, potser l’any “va de baixa, com la faixa”, ... però els preus ... els preus ho fan a la inversa ... tots van cap amunt !!!

Us heu fixat amb el que costa qualsevol cosa ??? tant se val quina !!!, Us n’adoneu del preu que tenen els productes ???

M’hi entenc bastant bé amb el valor de l’euro i de fet faig els càlculs ràpid. Hi us dic això, perquè segueixo fent la conversió mental en la majoria de productes siguin de la mena que siguin (encara que s’entestin en que no ho hem de fer).

Mireu, posem a tall d’exemple: un xampú pel cabell de 300 cc. -costava aproximadament 375 ptes-. tot i tenir en compte els anys, la inflació ... etc. tot el que volgueu!, ara costa 3,75 € aprox. (o sigui 625 de les antigues pessetes !!!).
I avui han dit al TN, que a França hi ha marques de productes que aprofiten per a disminuir la quantitat de producte envasat, per un de mida més petita. Per exemple una caixa de galetes que abans feia 330 grs. ara la fan en envàs de 300 grs. És una manera, d’obtenir més benefici sense, –de moment-, haver d’apujar el preu de venda del producte. Però el que no fan és informar al client final, per la qual cosa les O.C.U.’s franceses ja han posat el crit al cel i estan alertant als consumidors d’aquestes noves males pràctiques per part d’alguns fabricants.

Caldrà estar a l’aguait ! i esbrinar de quines marques es tracta, ja que si això succeeix a casa del veí .... tard o d’hora no acabi arribant també a casa nostra.

Que tingueu un bon, i econòmic si pot ser, cap de setmana ! ;)

fot. dilluns de mercat a Tàrrega

4 comentaris:

-- ha dit...

ueps! com anam? salutacions des de la roca :) afegiré el teu bloc a la meva llista, per cert, que curiós lo de "nodreix" comentaris, tot un detall que estigui al català :)

ens llegim!

Esther del Campo ha dit...

Déu méu! és veritat! un xampú val 625 de les antigues pessetes! M'has deixat ben esgarrifada!... I en això de l'economia, no s'hi val el refrany aquell que diuen "tot el que puja, baixa", perquè una vegada que l'han encarit, no ho tornaran a baixar pas!
Salutacions!!!

Conchi ha dit...

Ayy!! Deu meu!! Mejor no pensarlo, porque te vuelves a casa sin comprar nada.

Yo también hago la conversión, me imagino que solo si no has nacido con la peseta, puedes evitarlo... y yo ya soy vieja para cambiar.
Besotes

PD Me encanta la fotografia del premio

Anònim ha dit...

Per qué us penseu que s'entesten tant en que no fem la conversió? Donc a veure si no ens adonem de que ens han enganyat i que la han cagat amb el euro, que els preus s'han apujat de una manera indecent. Si cola.....cola, deuen pensar.Pero per evitar-se disgustos innecessaris perque ja no hi ha res a fer, millor no fer la conversió
Natalia