Homo sapiens ?



Aquesta imatge l’he realitzada aquesta mateixa tarda. Era fóra a la terrassa lamentant-me i pensant en les imatges que he vist en un vídeo que m’ha arribat a les mans. És la matança de dofins al Japó. Es tracta d’una salvatjada ! (una més), comesa per l’home, aquell que tanmateix s’anomena civilitzat ... Ens anomenem éssers humans, que des del punt de vista biològic equivaldria a una sola espècie: l’Homo sapiens. Així es fa referència en les enciclopèdies i es refereix a la consideració de l’home com a “animal racional”, ben al contrari de totes les altres espècies.

Però de veritat podem creure’ns això ?

Qualsevol espècie animal ataca o mata per a defensar-se quan se sent amenaçat en el seu habitat o entorn, per a subsistir, per a la supervivència d’ell mateix o de les seves cries, però mai, mai, mai per plaer. Entenc que s’ha de menjar per a viure, però ens cal tanmateix haver de fer-ho amb tanta crueltat? És que no hi podem posar uns límits? ...

Llavors mentre hi pensava he vist al cel aquests rastres que deixen els avions i he pensat si no era un senyal ...

És clar que no, que només es tracta d’una casualitat, però m’ha agradat de pensar que així era la manera en que la natura ens demana que aturem les ”bestieses” que estem fen a (i en) aquest planeta. Si cadascú de nosaltres, per poc que sigui, pot aportar-hi el seu granet de sorra per tal de millorar-ne la qualitat de vida de les persones, dels animals, de les plantes ... , fem-ho !

(el pots veure aquí, però sàpigues que ferirà la teva ànima).

Jo prefereixo veurel's així:


(foto:andreaplanet)