A la barana dels teus dits (Natura)












Ploure és un verb d'aigua fosa
que llisca món avall fins trobar-te.
No pot viure sense tu,
esclava humida de tocar-te.




I el sol, envejós de tants besos,
desfarà boires, núvols i tempestes,
per morir dolç a recer de la teva ombra
satisfet del llarg viatge.

Jesús Ma. Tibau
(A la barana dels teus dits)




En veure el dia que se'ns regalava avui, després de la nevada d'ahir, no m'he pogut estar i càmera en mà (caiguda inclosa, sense que la càmera en resultés danyada, però els meus genolls sí), m'he anat a fer fotografies.

Si aquesta us ha agradat i en voleu veure alguna més, (crec no han quedat del tot malament, ja em direu que us semblen) ho podeu fer clicant:    AQUI.  i  AQUI. 

El poema d'amor, és d'en Jesús Ma. Tibau i quan he vist la foto, he pensat que havia d'esser aquest qui l'acompanyés. Si en voleu llegir més, els podeu trobar al llibre A la barana dels teus dits.

* * *
Impossible penja del brot tendre
la gelada gota que em sorprèn.
Bellament el sol s'hi banya
i la desfarà amb un bes.

Jesús Ma Tibau (1)


* * *
Esclau de la visió
com paga la delícia
el menut que amb son pa
vol fer-te una carícia...

Innocent meva mirada
calla davant de la llum.
L'han entelat de blanc fum
transformat en neu gelada

Anton Fortuño (2) 


* * *
(1) Avui diumenge 10/01/10, en Jesús Ma. Tibau, ha fet un post en el seu bloc, on li ha regalat unes dolces paraules a la imatge.

(2) I també avui mateix l'estimat Anton del bloc Rebaixes, hi ha col·laborat amb un dels seus fantàstics "trenets".

A tots dos... Gràcies, gràcies, gràcies !!!

* * *

25 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Una molt bona combinació d'imatge i vers. Ara vaig a veure més fotos!

Cris (V/N) ha dit...

Nenaaaaaa, quina passada de fotos!!!!!!! la de la ca´çalera ja m'ha fascinat, però la que has posat al post és al·lucinant! Quina enveja sana, felicitats!!!! Aquí no neva ni a cop de sabatot, eh? :) Felicitats preciosa, petons gelats!!

Ferran Porta ha dit...

Wow, ets una artista, Assumpta! La foto és molt maca (i la música de fons m'encanta; no la coneixia. I el poema... quin post més arxibonic, de debò!).

Com la Carme, me'n vaig a veure més fotos.

PS: t'he dit ja que la música del post és fantàstica? L'estic escoltant i em té ben enganxat. Em sembla que no pararé d'escriure fins que no s'acabi, per no perdre-me'n ni una nota. Clar que, si faig això, potser et col·lapso la "zona de comentaris". Però, per altra banda, si me'n vaig, no podré escoltar més la música! Ah, calla, ja ho tinc, vaig a sopar alguna cosa mentre continuo escoltant-te! :)

PS2: no sé què sembla que m'hagi pres, avui!

Logan y Lory ha dit...

Tanto la fotografía como el poema nos han gustado mucho; la una acompaña al otro en armonía.

Una abrçada nevada y blanca.

Striper ha dit...

M'agrada combinr paraules i imatges hi la teva combinacio ha estat perfecte.

Cosmo ha dit...

Tus fotos son cada día más bonitas,más pendientes en el detalle, me encantan y en tu otro blog la nieve parece copitos de algodon.Cuidate y un abrazo enorme

fanal blau ha dit...

Ostres...t'has fet mal, assumpta?

És una fotografía preciosa, com les que he trobat als Secrets Compartits!

Un molt bon diumenge!

brancalúa ha dit...

Fantástica foto , te felicito.

Una entrada llenita de esa sensibilidad exquisita que me hace visitarte y salir de tu blog con una sonrisa de complicidad generosa.

Bicos

Frannia ha dit...

Precioses fotos, preciós poema, preciosa capçalera.
Besadetes gelades!

rebaixes ha dit...

Esclau de la visió
com paga la delícia
el menut que amb son pa
vol fer-te una carícia...
............... Anton.
Innocent meva mirada
calla davant de la llum.
L'han entelat de blanc fum
transformat en neu gelada

Carme R. ha dit...

Una combinació perfecte d' imatges i paraules, espero que la caiguda no haigui sigut res important!!
Bon diumenge!

Jesús M. Tibau ha dit...

Moltes gràcies per fer servir el meu poema, em fa il.lusió comprovar com les paraules que escrius es fan vives en mans d'altres. Gràcies. I també me'n vaig a mirar les fotos, que aquí a Tortosa ens em de conformar en veure enfarinades les muntanyes de la vora.

Garbí24 ha dit...

Unes fotos genials acompanyades també per unes bones lletres.
Recupera els genolls!!!!

Gabriel ha dit...

Assumpta enhorabona pel post i per les fotos!!!
Hi ha tanta poesia en el teu bloc que haig de confessar que en el seu dia una foto que tenies en la capçalera em va inspirar un haikú:
http://escritsdelfum.blogspot.com/2009/12/com-gotes-dun-ocea-i-altres-haikus.html
És l'haikú nº1 del post...
no és res de l'altre món però hi surt en el quart vers el títol del teu bloc.
Una salutació i la foto francament preciosa!

Montse ha dit...

Després de tot el que et diuen, què podria dir-te jo, pobre de mi? que - com sempre- l'encertes. Preciós poema d'en Jesús, preciosa imatge teva i preciosa música de Pascal :)

Una abraçada!

p.d.- anima't i balla amb mi ;)

Joana ha dit...

Me'n vaig al llit amb aquestes imatges tan boniques i els poemes i la musiqueta de fons...
Bona nit i gràcies per aquest regal!

assumpta ha dit...

CARME, Celebro que t’hagi agradat la combinació! Merci per la teva visita, és un gust tenir-te per aquí. Una abraçada ben tendra i petonets per a tu, wapaaa! =)))

CRIS, Merci preciosa per aquestes floretes! Mira, la de la capçalera no sé si ha quedat gaire ben enfocada, però tant bon punt la vaig veure dic... cap a la capçalera que de moment fa fred i aquells núvols tan rogencs ja els tornarem a posar més endavant. Hahaha! Vols neu??? En tenim encara massa per aquí, si vols t’envio un parell de cabassos. Mil petonets ben dolços! (aquests no engreixen) =)))

FERRAN, Gràcies, em fa goig saber que t’ha agradat el conjunt. La música és d’en Pascal Comelade. És minimalista total, però a mi m’agrada molt. A més, fa un parell d’anys va actuar al Figarock (som petits, però a vegades en fem de coses grans a la Figuerosa, eh?) i si ja m’agradava... em va acabar de captivar. Mil petonets per a tu també! =)))

LOGAN Y LORY, Muchas gracias por vuestra visita y me alegra saber que os ha gustado el post. Teneís también vosotros nieve por aquí??? Mil biquinhos y besitos para vosotros! =)))

STRIPER, Merci per les teves paraules, m’alegra saber que t’ha agradat la composició! Un petonet ben dolç! =)))

COSMO, Gracias por tus bonitas palabras! Y sí, la del arbol, también a mí me pareció ver flores de algodón!!! Mil petonets ben dolços preciosa, cuida’t molt!!! =)))

FANAL BLAU, Hahaha! Sí noia, vaig caure i no em podia aixecar de cap manera, tornava a relliscar. Sort que no sembla que hi hagués cap càmera oculta per allí. I saps, encara vaig caure pitjor per salvar la càmera!!! Un parell de blaus de record... i trombocid, hahaha! Mil petonets bonica!!! =)))

BRANCALÚA, Tus palabras siempre son dulces. Aunque para sensibilidad la que rebosa siempre en tu blog!!! Mil bicos y una sonrisa cómplice también para ti preciosa! =)))

FRANNIA, Merci per les floretes, celebro que t’hagi agradat tot plegat!!! T’envio des d’aquí mil petonets per a tu també però amb una mica d’escalforeta que ja en tinc prou de fred! Hahaha! =)))

assumpta ha dit...

REBAIXES, Que et puc dir??? Gràcies, gràcies, gràcies, gràcies...!!! Les teves complicitats són impagables. Vaig posar les teves precioses paraules dalt del post, no les podia deixar només aquí als comentaris. Una abraçada i un dolç petonet per a tu, Anton! =)))

CARME ROURA, Gràcies per passejar-te per aquí! M’alegra saber que t’ha agradat tot plegat. No ha passat més enllà de dos blaus colossals als genolls, per sort! Petonets ben dolços, bonica! =)))

JESÚS Ma. Gràcies a tu per compartir els teus bonics poemes! I així oferir la possibilitat de fer-nos-els nostres també, en aquest cas amb imatges de natura. Si vols neu, per aquí encara ens en sobre!!! Te n’envio una miqueta??? Mil petonets per a tu! =)))

GARBI24, Merci! M’alegra saber que t’ha agradat!!! Sort que ja no es frega de genolls com abans, que llavors sí que seria un problema! Hahaha! Ara aniran canviat de color i ja està, el que he de vigilar és de no tornar a caure, doncs tot està fet un nyap de gel! Mil petonets, Joan! =)))

GABRIEL, Oooohhh! Això ha estat un “detallassu” impagable! Ja has vist que hi he anat a veure-ho. Gràcies! Celebro que t’hagi agradat el post. Merci per la teva visita. Un petonet ben dolç per a tu!!! =)))

ARARE, Moltes gràcies per les teves paraules!!! M’ha fet gràcia saber que em coincidit en espai/temps amb el Pascal Comelade, veig que a tu també t’agrada. Estic mirant de trobar unes sabates vermelles (no cal que siguin màgiques... només vermelles) vaig a contratemps a veure si puc abans del 15 ballar amb tu. Mil petonets Reina!!!
=)))

JOANA, Les teves paraules, sí que són un preciós regal!!! Merci per la visita, aquests dies tinc massa gestions a fer en el món real i no em puc passejar gaire. A veure si demà vinc per casa teva... que no t’oblido, eh? Mil petonets ben dolços. =)))

Unknown ha dit...

Hola! tens un bloc meravellos! i quines fotos!

Núr ha dit...

aix, - assumpta -!, em sap greu el mal de genolls, però per aquestes fotos... val la pena! Són precioses! M'agrada molt la dels tomàquets! hehehe

kika ha dit...

fantàstiques les fotos!!!
i volia repertir el greu que em sap no haver contestat a l'hora el teu comentari. snif!

Eva ha dit...

Preciosa foto... i preciosos poemes...
Salut!!!

Anna ha dit...

hola assumpta, em preguntaves quin poble era el carrer comercial... crec que és Valls (o pels voltants)
petonets.

Eli ha dit...

Les fotos són molt boniques!!!
I les paraules que l'acompanyen també....
Tot plegat un regal per la vista!
;-D

assumpta ha dit...

BELLOTITA, Gràcies, wapa! Celebro que t’hagi agradat, torna quan vulguis, sempre seràs benvinguda! Petonets. =)))

NÚR, Hahaha! Sí és el preu que vaig haver de pagar per fer les fotos, ara ja gairebé no em fan malt, però hi tinc uns “blaus” de color lila que fan una mica de por. Merci, m’alegra saber que t’han agradat les fotografies. Petonets, wapa! =)))

KIKA, Celebro saber que t’han agradat les fotos i per la resta, no pateixis!!! Tots anem de vegades amb presses i ens pot passar. Cap problema preciosaaaaaaaaaa! Petonets. =)))

EVA, Celebro veure’t passejar per aquí! Et trobem a faltaaaaaaaaar! Merci pel compliment! Petonets també per a tu. =)))

MAR, Gràcies! No ho vaig saber reconèixer i al no posar-ho no ho situava. Benvinguda, torna sempre que vulguis. Petonets. =)))

ELI, Gràcies preciosaaaaaaa! Celebro que t’hagi agradat tot el conjunt. Saps... avui has “trencat” una de les pistes que havia deixat pel blocaire invisible... hahaha! Hi caus oi??? Benvinguda, celebro veure’t per aquí. Gràcies. Un petonet. =)))